Hein Vanhaezebrouck: "Focussen op plaats drie"

Speeldag 9 - Play-Off 1 - 18-05-2017 om 20:30 u

Op donderdag 18 mei spelen de Buffalo’s hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen, althans daar gaat Hein Vanhaezebrouck toch van uit. Op een warme namiddag blikte de Gentse oefenmeester vooruit en zoals gewoonlijk begon hij met de blessurelijst.

Blessures

Hein Vanhaezebrouck: “Gezien onze pas gespeelde wedstrijd op zondag, val het deze week goed mee. Wat kleine kwaaltjes hier en daar, maar iedereen heeft vandaag wel meegetraind. Moses Simon (knie) zal er wellicht nog niet bij zijn, maar geraakt hopelijk speelklaar voor de wedstrijd van zondag. Voor de rest is iedereen beschikbaar.

De laatste thuismatch

Vanhaezebrouck gaat er van uit dat morgen de laatste thuiswedstrijd van het seizoen wordt gespeeld: "Doorniet te winnen tegen Charleroi, moeten we nu wel de drie punten thuishouden. Ons doel is om het in eigen huis af te maken en zo zeker te zijn van de derde plaats. Dat is waar we voor gaan. Wij weten ook dat Anderlecht en Club Brugge nog vol aan de bak moeten: de ene om kampioen te worden en de andere om de tweede plaats te verzekeren. Als de top drie wint is alles beslist, behalve plaats 4. Wij focussen op plaats 3."

Vanhaezebrouck heeft het gevoel dat het goed is dat het seizoen bijna ten einde is: "Bij sommige jongens voel je dat het de laatste weken wat op is. Wat niet wegneemt dat we tegen Charleroi altijd hadden moeten winnen, zeker als je 17 keer op doel trapt. Al zat het soms ook wat tegen zoals met hun vrijschopgoal uit buitenspel. Er zijn in deze Play Offs, net zoals tijdens de reguliere competitie, wel vaker momenten geweest waar het niet echt mee zat. We hadden gehoopt die momenten te beperken in play-off 1 maar dat is toch niet 100% gelukt. Het is eigenlijk een beetje het verhaal van dit jaar. Nu moeten we in die laatste thuiswedstrijd vooral op een deftige manier afscheid nemen van ons publiek. Zij verdienen dat en een overwinning zou hen zeker deugd doen. Maar we moeten op onze hoede zijn want Zulte Waregem is goed bezig. Ze konden zonder druk aan Play-Off 1 beginnen en door hun eerste overwinning in hun laatste wedstrijd zijn ze nu een beetje bevrijd. Het is aan ons om er klaar voor te zijn.”