"Door blessures zullen anderen nu kansen krijgen"

Speeldag 22 - Jupiler Pro League - 21-01-2018 om 20:00 u

"Elk nadeel heb ze voordeel", de zin die door Johan Cruijff wereldberoemd werd gemaakt, waaide de laatste dagen en weken waarschijnlijk ook af en toe door Yves Vanderhaeghe zijn gedachten. Ondanks een goede stage in Oliva en enkele mooie inkomende wintertransfers, heeft de trainer zorgen. Blessurezorgen meerbepaald: Horemans, Simon, Mitrovic, Dussenne, Esiti en, Machado, ze zijn allen out voor korte of langere tijd. 

Door de vele blessures en de schorsing van Samuel Kalu zag de coach zich genoodzaakt om op stage in de oefenwedstrijden wat zaken uit te proberen. Ook deze week op training speelde dat mee: "We hebben heel functioneel getraind deze week, echt in het kader van deze match. Ik zag veel scherpte, wat toch een geruststelling is als je 4 spelers moet missen die daarvoor quasi alles speelden (Mitrovic, Esiti, Kalu en Simon).

Zou de coach zijn systeem durven omgooien? "Ik begrijp je vraag, want we hebben in onze kern niet echt types als Simon en Kalu bijvoorbeeld. Ook Esiti is vrij uniek qua profiel. Daarom hebben we op training ook verschillende varianten geprobeerd deze. En dat liep ook goed. Met al die blessures, hoop ik alleen dat iedereen die straks de match aanvat ook 100% fit is om snel het verschil te kunnen maken."