Persvoorstelling Deiver Machado

Persvoorstelling Deiver Machado

Donderdagochtend werd onze nieuwste aanwinst Deiver Machado voorgesteld aan de pers. De 23-jarige Colombiaanse linkerflankverdediger was bijzonder opgetogen met zijn transfer en toonde zich erg ambitieus.

Voor KAA Gent is Machado de eerste speler uit Colombia, Michel Louwagie lichtte de complexiteit van de transfer toe: "De eerste berichten rond deze transfer doken in de media reeds op rond 21 juni. Als een transfer vier weken aansleept, dan weet je dat het geen gemakkelijke is.  Doordat we nog geen eerdere transfers in Colombia gedaan hebben, hadden we daar ook nog geen netwerk van contactpersonen. Plotseling doken er allerlei tussenpersonen op die niks in de transfer te zoeken hadden. Uiteindelijk zijn we in contact gekomen met hun voorzitter en general manager, die bij Benfica gewerkt heeft en wel de Europese manier van onderhandelen begrijpt."

"Machado is een belangrijke transfer voor ons. We hadden te weinig linksvoetigen, want Saief is net geopereerd en ook Asare is out geweest. We hadden er dus graag een linksvoetige vleugelverdediger bij, die zowel verdedigend als aanvallend zijn waarde heeft. Dat is een moeilijk profiel om te vinden, maar we hebben recent onze scouting uitgebreid met iemand die gepassioneerd is door het Zuid-Amerikaanse voetbal en via hem zijn we op het spoor van Machado gekomen. In de enkele dagen dat we hem gesproken hebben heeft hij ook blijk gegeven over de juiste mentaliteit te beschikken."

"Ik voel een grote verantwoordelijkheid en veel goesting om hier te slagen."

Machado zat er rustig en breed glimlachend bij: "Ik ben blij hier te zijn en deze mogelijkheid te krijgen in mijn carrière. Ik ga hier elke dag hard werken en de zaken aanpakken, zodat we als club vooruit gaan. Ik hoop dat mijn opgedane ervaring bij Millonarios hier van pas kan komen om mij te integreren in de ploeg. Mijn prestaties in Colombia hebben mij gebracht waar ik nu ben en ik voel een grote verantwoordelijkheid en veel goesting om hier te slagen."

"Mijn doel is om nog beter doen dan de Colombianen die al in België zijn."

Voor Machado is een transfer naar Europa een droom die uitkomt: "Uiteraard volg ik het Europese voetbal. Voor elke voetballer uit Colombia is dat het belangrijkste contintent om te volgen. Ik heb contact gehad met verschillende spelers in België om meer te weten te komen over de competitie, zodat ik er een goed beeld van kreeg. Ik wil nog beter doen dan de Colombianen die hier al zijn."

"Het respect en de liefde van de supporters van Millionarios zal ik nooit vergeten. Iedereen daar heeft me altijd gesteund."

In Colombia kreeg de transfer van Machado heel wat aandacht, veel supporters zagen hem niet graag vertrekken: "Het doet mij veel plezier dat ik het respect en de liefde krijg van de supporters van Millonarios. Ik wil ook graag het bestuur van Millonarios bedanken, net als mijn makelaar, die deze transfer mogelijk gemaakt heeft. Ook mijn familie mag ik niet vergeten, zij hebben mij altijd gesteund zodat ik tot hier kon geraken."