Yuya Kubo uitgeleend aan 1.FC Nürnberg

Yuya Kubo uitgeleend aan 1.FC Nürnberg

Yuya Kubo verlaat KAA Gent en trekt naar 1.FC Nürnberg in de Duitse Bundesliga. Hij wordt voor 1 seizoen verhuurd (met aankoopoptie). Voor zijn vertrek tekende hij wel nog een contractverlenging: Kubo is nu tot 2021 verbonden aan de club. De Japanner speelde in totaal 61 wedstrijden voor KAA Gent en scoorde daarin 22 keer en gaf 4 assists. Kubo nam een verschroeiende start bij de club en was in zijn eerste seizoen regelmatig wedstrijdbepalend met zijn doelpunten. 

Kubo maakte in zijn tijd bij KAA Gent zijn officieel debuut als Japans international. Ook bij zijn nationale team kende hij een fantastische start met doelpunten en assists in zijn allereerste wedstrijden. Zijn grootste ontgoocheling bij de Buffalo's is waarschijnlijk het gemiste WK in Rusland. Hij werd toen volkomen onverwacht gepasseerd door de - intussen ontslagen - Japanse bondscoach. Hoewel Kubo tijdens zijn periode bij KAA Gent de vlotst scorende Japanse voetballer in alle Europese competities was, mocht hij niet mee naar Rusland. 

Onmiddelijke impact

Yuya Kubo tekende op 25 januari 2017 een contract bij KAA Gent tijdens de wintermercato van het seizoen 2016-2017 en had een onmiddelijke impact op het team. In zijn debuutwedstrijd (thuis tegen Club Brugge op 29 januari) scoorde hij in de 53e minuut het openingsdoelpunt door een vrije trap heerlijk over het muurtje te krullen en zo de Buffalo's op weg te zetten naar een vlotte 2-0 overwinning.

Eerste wedstrijd, eerste goal (KAA Gent-Club brugge - speeldag 24 op 29 januari 2017: 2-0)

Ook in de daaropvolgende wedstrijden bleef Kubo de weg naar doel vinden. Tussen speeldagen 24 en 30 maakte hij 5 doelpunten in 7 wedstrijden. De allermooiste kwam tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen die beslissend was voor de kwalificatie voor PO1. De Buffalo's dienden thuis te winnen van KV Mechelen om in PO1 te raken. Bij een 1-0 tussenstand, kreeg Kubo de bal aangespeeld rond de middencirkel. Omringd door Mechelaars begon hij aan een schitterende solo waarbij hij in de zestien van de tegenstanders 3 spelers van KVM omspeelde om uiteindelijk zelf zijn actie af te ronden. Een wondermooi doelpunt.

à la messi tegen KV mechelen (KAA Gent-KVM: speeldag 30 op 12 maart 2017: 3-0)

Ook tijdens de Playoffs trok hij de lijn gewoon door en scoorde hij in 10 wedstrijden 6 doelpunten en gaf hij 2 assists. Hij sloot het seizoen af als één van de topschutters van de Buffalo's met 11 doelpunten en 2 assists in slechts 17 wedstrijden.

In zijn tweede seizoen was de Japanner, net als de rest van het team, lange tijd op zoek naar zijn beste vorm. Zijn eerste doelpunt kwam pas op de zevende speeldag tegen KV Oostende, toen hij defensief geflater bij de Kustboys afstrafte. Toch kwam hij na de reguliere competitie alweer aan 7 doelpunten en 2 assists. In de play-offs vond hij zijn oude vorm terug toen hij als 'valse negen' mocht spelen. Met 4 doelpunten in 7 wedstrijden speelde hij een doorslaggevende rol bij de enorme inhaalrace die het team van Yves Vanderhaeghe had gelopen. Met zijn doelpunt op verplaatsing tegen Club Brugge op de laatste speeldag van PO1 bezorgde hij de Buffalo's voor het vierde seizoen op rij Europees voetbal, een clubrecord. 

KAA Gent wil Yuya bedanken voor zijn vele belangrijke doelpunten en zijn voorbeeldige inzet het voorbije anderhalve seizoen en wenst hem veel succes in de Bundesliga!