Buffalo's terug Europa in

Buffalo's terug Europa in

Na de schitterende eindsprint met winst thuis tegen Anderlecht (1-0) en op Club Brugge (0-1) trekken de Buffalo's voor het vierde jaar op rij Europa in, een clubrecord.

Derde voorronde

Dankzij onze vierde plaats, treden we aan in de derde (en voorlaatste) voorronde. De loting vindt plaats op 23 juli in Nyon (Zwitserland). De heen en terugwedstrijden worden gespeeld op donderdag 9 en donderdag 16 augustus. Bij kwalificatie schuiven we door naar de playoff ronde.

Playoffs voor groepsfase

Wie de playoffs overleeft, kwalificeert zich voor de groepsfase. De Buffalo's dienen dus vier Europese wedstrijden te spelen voor eventuele kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League. De loting voor de playoffronde vindt plaats op 6 augustus in Nyon, de wedstrijden worden gespeeld op donderdag 23 en 30 augustus. Bij kwalificatie wordt er op 31 augustus geloot voor de groepsfase. 

KAA Gent reekshoofd

Door onze Europese prestaties van de voorbije 3 seizoenen is de club op dit moment de derde hoogst gekwalificeerde Belgische ploeg qua Europese coëfficient. Dat betekent normaalgezien dat we in beide voorrondes bij de loting reekshoofd zijn en tegen een tegenstander met een lager coëfficient uitkomen. Bekijk hier de hele UEFA Club Ranking.