Hein Vanhaezebrouck: "Zulte Waregem bij best voetballende ploegen van België "

Hein Vanhaezebrouck: "Zulte Waregem bij best voetballende ploegen van België "

Speeldag 8 - Jupiler Pro League - 24-09-2017 om 14:30 u

Hein Vanhaezebrouck en Anderson Esiti stonden deze namiddag de pers te woord. Vanhaezebrouck opende zijn persconferentie met het nieuws dat iedereen alvast heelhuids uit de bekerconfrontatie met ASV Geel was gekomen en er dus geen extra blessures te melden waren. Dat was echter niet het enige goede nieuws dat te rapen viel: "Thomas Foket gaat vandaag testen bij dokter Brugada en indien die test positief is, kan hij de eindsprint van zijn revalidatie inzetten." (meer blessurenieuws vindt u onder de voorbeschouwing.)

Essevee: mooi voetbal gekoppeld aan resultaten

Over de tegenstander van zondag aanstaande was hij lovend: "We zijn ons goed bewust van de kwaliteit van Zulte Waregem. Ik vind hen, samen met Waasland-Beveren en STVV, zelfs een van de best voetballende ploegen in de competitie. Bovendien koppelen ze daar ook resultaten aan. Ondanks de uitslag hebben ze dat ook tegen Nice getoond. 

Klik hieronder op de foto van Hein en Anderson Esiti om te lezen wat Hein nog te melden hadden op de persconferentie voor KAA Gent - SV Zulte Waregem. 

Blessurenieuws

Moses Simon en Nana Asare zijn fit en inzetbaar voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Thomas Matton kon deze week elke dag voluit meetrainen en ondervond geen last. Ook Kenny Saief (pubalgie) traint individueel en staat al regelmatig op het oefenveld. 

Stefan Mitrovic is herstellende van zijn knieblessure en mocht vandaag voor het eerst terug buiten lopen. Hij is is sowieso niet inzetbaar voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Ook voor de match tegen Club Brugge blijft hij hoogst twijfelachtig. Franko Andrijasevic daarentegen speelde deze week twee wedstrijden (de beloftenwedstrijd RSC Anderlecht - KAA Gent) en het bekerduel tegen Geelen ondervindt geen hinder meer.

Ben je abonnee en kan je er niet bij zijn zondag? Gebruik dan Free Your Seat!