"De duels aangaan én uitgaan van eigen sterkte"

"De duels aangaan én uitgaan van eigen sterkte"

Speeldag 23 - Jupiler Pro League - 24-01-2018 om 20:30 u

Hij heeft er op dit moment nog geen last van, maar als de blessuregolf bij de Buffalo's blijft duren, vrezen we dat de eerste grijze haren bij Yves Vanderhaeghe niet lang op zich zullen laten wachten. In de wedstrijd tegen Lokeren vielen Christiansen en Dejaegere uit, maar enkel die laatste is voldoende gerecupeerd en zit in de selectie voor Antwerp - Gent. 

Daarnaast zitten op dit moment niet minder dan 7 spelers op het blessurebankje: Christiansen (kuit), Esiti (heup), Horemans (kruisband), Simon (enkel), Mitrovic (enkel), Machado (quadriceps) en Neto. En dan moet de wedstrijd tegen stamnummer 1 nog komen: "Het wordt een heel belangrijke match in de strijd om de 4e plaats. Ik zeg met nadruk "strijd" want dat zal het zeker worden. Antwerp is een heel viriele ploeg met spelers die vechten voor elke meter en met hun fanatiek publiek hangt er iets van een Engelse sfeer. Hun voetbal als 'kick and rush' omschrijven gaat te ver maar de beleving, bij de spelers én supporters, is in elk geval heel groot.

Vanderhaeghe over 2 cruciale factoren in het duel, de hoopgevende 45 minuten van Andrijasevic en het mooie thuisdebuut van Chakvetadze:

 

Ga je spelers sparen voor de thuismatch tegen Brugge?

Vanderhaeghe: "Ik zou wel willen, maar op dit moment hebben we die luxe gewoon niet. We zijn op dit moment met niet veel fitte spelers en tegen Lokeren vielen Anders en Brecht ook nog uit, dus dan heb je - zeker op het middenveld - weinig overschot. We hebben nog wel jonge gasten die daar uit de voeten kunnen, maar tegen Antwerp heb je toch ook vooral power en duelkracht nodig. 

Wie kunnen we tijdig recupereren voor de match zondag?

Vanderhaeghe: "Moeilijk te zeggen. Ik heb er op dit moment ook weinig zicht op. De dokter is hier vandaag geweest - hij is speciaal vroeger gekomen voor de vele geblesseerden - en we krijgen nog een update van hem. Hoe dan ook is het niet altijd makkelijk in te schatten. Christiansen had vorige week al wat last van stijfheid in zijn kuit maar kon wel voluit trainen. Tijdens de wedstrijd kreeg hij dan last na 30-35 minuten. Dan zie je dat een wedstrijd toch nog altijd intenser is dan een training. Bij Andy is het ook moelijk in te schatten. Hij trainde op stage probleemloos alles mee maar heeft nu last van zijn heup. 

Communiceren met Giorgi

YVDH: "Het is inderdaad niet altijd makkelijk communiceren met Giorgi. Ik hou het meestal kort en gebruik niet teveel woorden. Nu, hij is ook wel geëvolueerd sinds begin dit seizoen. Hij is beter geïntegreerd in de groep en voelt zich beter op zijn gemak. Zelf heb ik ook al wat Georgisch geleerd. Op stage zei ik tegen een van de Spaanstaligen "muy bien" toen Giorgi toevallig naast mij stond . Ik vroeg hem wat dat was in het Georgisch. "Kargia" was zijn antwoord. Ik heb het hem 5 keer opnieuw moeten vragen voor ik het helemaal goed kon uitspreken maar dat zou dus "heel goed" betekenen. Of dat is toch wat hij mij dan heeft wijsgemaakt (lacht).