"Antwerp is sterk maar thuis moeten we altijd proberen winnen"

Speeldag 16 - Jupiler Pro League - 25-11-2018 om 14:30 u

Bij zijn komst kondigde Jess Thorup aan dat hij na 5 matchen en de internationale break in november een een evaluatie zou maken.

Die deelde hij dan ook met de aanwezige perslui voor zijn voorbeschouwing van de match tegen Antwerp: "Offensief, it's looking good, we maakten 10 goals in 5 wedstrijden en hebben veel offensieve kwaliteit. Niet alleen qua voetbalskills maar ook qua 'relaties' tussen de spelers, onze aanvallende spelers vinden elkaar and we scored some nice goals. Defensief ligt het moeilijker. We kregen 7 goals binnen in de 5 matchen dat ik hier ben en dat is teveel. Als je bovenaan wil meedraaien, dan moet dat minder dan 1 per match zijn. Nu scoren onze opponenten te makkelijk. Ik kijk daarvoor niet enkel naar onze keeper en onze verdedigers, maar naar mijn hele team. Spelers hebben graag een focus op offensieve patronen, maar misschien moeten we wat meer die defensieve mindset benadrukken.

"Verdedigen is ook een mentale kwestie: iedereen moet het doen, niet alleen de verdedigers maar het hele team"

Want verdedigen is voor mij ook een mentale kwestie: iedereen moet werken en meeverdedigen! Het is als team dat we defensief sterker moeten zijn. Op korte termijn kunnen we ook werken aan onze stilstaande fases. Dat is een verder aandachtspunt. We haalden nu 9 op 15. Dat is is niet perfect maar wel ok. Als je 'top of the league' wil zijn, dan moet je gemiddeld 2 van de 3 punten pakken. Met een puntje meer zaten we dus goed. Het belangrijkste is dat ik een fundament zie waarop we kunnen bouwen."

De coach vervolgde: "Die internationale break is een goeie zaak ja, maar anderzijds kan je moeilijk verdedigende patronen oefenen als 3 van je 4 centrale verdedigers weg zijn. Idem voor de offensieve spelers. 

Winnen van een team uit de top zes 

Thorup: "De match tegen Antwerp is zeer belangrijk. Om dichter te raken bij de top zes moeten we winnen. Het belangrijkste voor mij is wel het mentale aspect van te winnen tegen een team uit de top zes. Dat konden we dit seizoen nog niet. Het is trouwens niet zozeer de overwinning op zich, daarop ben ik niet zo gefocust. Belangrijker is waaraan we aan het bouwen zijn. We moeten gewoon zorgen dat we erbij zijn op het einde van de rit en in PO1 op ons best zijn. 

Antwerp is natuurlijk een zeer goed team. Ze staan niet voor niets derde. Ze hebben veel power, zijn goed in de omschakeling en weten wat te doen eens ze op het veld staan. Ook op op stilstaande fases zijn ze heel sterk. Maar wij hebben onze twee laatste thuismatchen en moeten daarop proberen verder bouwen.