Welcome Yuya Kubo!

Vandaag tekende Yuya Kubo, een 23-jarige Japanse aanvaller, een contract voor 3,5 seizoenen bij KAA Gent. Kubo komt van het Zwitserse Young Boys Bern, de ploeg die in de derde Champions Leaguevoorronde onze latere Europese tegenstander Shakhtar Donetsk uitschakelde. Kubo maakte in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd overigens beide doelpunten. In de daaropvolgende penalty shoot, zette hij ook zijn penalty om (zie video hieronder). Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Kubo al redelijk wat Europese ervaring. Om hem te bedanken voor bewezen diensten, plaatste Young Boys Bern onderstaande video online:

Kubo (24/12/1993) werd geboren in het Japanse Yamagutchi en sloot zich op zesjarige leeftijd aan bij de lokale voetbalclub.

Debuut bij Kyoto Sanga

Reeds als middelbare scholier (op 15-jarige leeftijd) speelde Kubo bij Kyoto Sanga Youth in het team van de U18. Een jaar later promoveerde hij definitief naar het eerste team (Kyoto Sanga komt in de J2 League). In het daaropvolgende seizoen 2011-2012 kwam hij tot 13 goals in 33 matchen en was hij een van de sleutelspelers bij het bereiken van de finale van de Emperor Cup. Hij scoorde immers tijdens de halve finale tegen Yokohama Marinos de gelijkmaker in extra time (Kyoto Sanga won de verlengingen met 4-2). Ook in de finale scoorde hij, ditmaal weliswaar als invaller. Desondanks verloor Kyoto Sanga echter de finale tegen FC Tokio (2-4)

Debuut in Europa bij Young Boys Bern

Op 18 juni 2013 werd bekend dat Kubo naar het Zwitserse Young Boys Bern vertrok . Hij maakte er met een invalbeurt van 19 minuten zijn debuut op 13 juli (2-0 overwinning tegen FC Sion). Tijdens zijn derde wedstrijd voor Young Boys, thuis tegen FC Thun, toonde hij al meteen zijn kunnen. Bij een 2-0 achterstand kwam Kubo in de tweede helft op het veld. Hij maakte zelf de 1-2 en de 2-2 en gaf de assist voor het winnende doelpunt.

Kubo heeft bovendien ook al wat ervaring met de Europese competities. In totaal speelde hij al 22 wedstrijden in de Champions League en Europa League.