Chakvetadze scoort bij internationaal debuut

Sheriff #dallas#sheriff#usa

A post shared by Lovre Kalinić (@lovre_kalinic91) on

De meeste van onze internationals hebben de eerste van hun twee wedstrijden met hun nationale team achter de rug. Meest opvallende nieuwsfeit? Giorgi Chakvetadze die bij Georgië zijn debuut maakte en zijn eerste doelpunt voor zijn land scoorde. Na 40 minuten maakte Chakvetadze een zoveelste Georgische aanval af en prikte de 4-0 tegen de netten. Meteen ook de eindstand.

Lovre Kalinic (Kroatië)

Kalinic kwam als 2e doelman niet in actie en zag vanop de bank hoe Peru met 2-0 won. Benavente van Charleroi viel in de 64e minuut in voor Peru. Dinsdag spelen de Kroaten tegen Mexico in Arlington, Texas.

• PERU - KROATIË: 2-0
  • MEXICO - KROATIË (woensdag 28/3)

Yuya Kubo (Japan)

Yuya Kubo speelde mee in het 1-1 gelijkspel van Japan tegen Mali. Hij werd in de 71e minuut vervangen door de Japanse voetballegende Keisuke Honda. Diaby van Cub Brugge scoorde de 1-0 voor Mali, de 1-1 voor Japan werd gescoord door Nakajima in de 90e minuut. Morgen vindt op Sclessin de partij Japan - Oekraïne plaats.

• JAPAN - MALI: 1-1
  • JAPAN - OEKRAÏNE (dinsdag 27/03)

Moses Simon (Nigeria)

Moses Simon viel in de laatste minuut in bij de uitoverwinning van de 'Super Eagles' tegen Polen. Teodorzyck van Anderlecht kwam niet van de bank bij de Polen. Dinsdag nemen de Nigerianen het op tegen Servië in The Hive Stadium in Londen.

• POLEN - NIGERIA: 0-1
  • NIGERIA - SERVIË (dinsdag 27/03)

A post shared by Simon daddy moses (@m_simon27) on

Dylan Bronn (Tunesië)

Dylan Bronn speelde zijn tweede wedstrijd voor de Tunesische nationale elf in de 1-0 thuiszege tegen Iran. Hij starte in de eerste helft als rechtsback en werd bij rust vervangen.  Tunesië verblijft nu in Nice waar dinsdag in de Allianz Rivièra gespeeld wordt tegen het Costa Rica van Bryan Ruiz

• TUNESIË - IRAN: 1-0
  • TUNESIË - COSTA RICA (dinsdag 27/03)

National team

A post shared by Dylan Bronn (@nigel_lamar999) on

Sigurd Rosted (Noorwegen)

Sigurd Rosted wacht nog steeds op zijn internationale debuut met Noorwegen. Hij bleef 90 minuten op de bank bij de 4-1 thuisoverwinning van Noorwegen tegen Australië.

• NOORWEGEN - AUSTRALIË: 4-1
  • ALBANIË - NOORWEGEN (maandag 26/03)

Giorgi Chakvetadze (Georgië)

Giorgi Chakvetadze maakte zoals eerder geschreven zijn debuut tegen Litouwen. Hij leidde de aanval in die voor de 1-0 van Georgië en maakte zelf de 4-0. Een meer dan geslaagd debuut dus. Met de Georgische voetbalbond werd afgesproken dat Chakvetadze slechts 1 wedstrijd zou spelen. Hij keerde dus na de partij tegen Litouwen terug naar Gent.

• GEORGIË - LITOUWEN: 4-0

Ricardo Avila (Panama)

Ricardo Avila speelde niet in de verliespartij tegen Denemarken (1-0) in Brøndby. Dinsdag spelen de Panamezen tegen Zwitserland in Luzern.

• DENEMARKEN - PANAMA: 1-0