Voorbeschouwing Danijel Milicevic

Voorbeschouwing Danijel Milicevic

Speeldag 13 - Jupiler Pro League - 27-10-2017 om 20:30 u

Danijel Milicevic zag in periode bij KAA Gent op zijn positie al heel wat concurrenten de revue passeren. Hij is er echter nog steeds en is ook van plan dit seizoen terug voor zijn plaats te vechten. Desondanks begon hij dinsdag tegen Eupen op de bank: "Maar dat wist ik op voorhand, de coach had me verwittigd. We spelen ook 3 wedstrijden in een week, il faut gérér les efforts. Uiteindelijk heeft de coach gelijk want we scoorden snel en haalden makkelijk de drie punten."

Anders trainen, anders spelen

Onder de nieuwe trainer genieten vooral de offensieve spelers meer vrijheid ervaart ook Milicevic: "Onder de vorige coach speelde je meer in een rol en daarvan moest je niet teveel afwijken, niet teveel naar links of rechts gaan. Nu krijgen we meer de mogelijkheid om zelf te beslissen en hebben we op de flank meer de vrijheid om een individuele actie te maken. Met een 7 op 9 mag je zeggen dat het zijn vruchten afwerpt. Met spelers als Kalu, Simon en Kubo hebben we daar ook de wapens voor. 

Ancien Milicevic

'Mili' is januari 4 jaar bij de Buffalo's: "Ik ben hier inderdaad al even en zag al vaker concurrenten komen voor mijn plaats. Ik heb daar geen probleem mee, het maakt de ploeg beter. Ik probeer gewoon te doen wat ik het best kan op het terrein en dat is belangrijk proberen zijn met doelpunten en assists. Op het einde van de rit tellen immers enkel de statistieken."

Een 8 of een 10?

Vindt hij het vervelend om te depanneren als centrale middenvelder? "Hoewel ik tijdens mijn beste momenten hier altijd als aanvallende middenvelder heb gespeeld, voel ik me zeker niet te goed om lager te spelen. Vorig seizoen tijdens de play offs heeft de coach me daar voor het eerst uitgespeeld hoewel mijn vroegere trainers altijd oordeelden dat ik daar te frêle voor was. Hij was toen ook tevreden met wat ik er bracht. Het vraagt natuurlijk een andere instelling. Als centrale middenvelder moet je meer lopen, maar voel je anderzijds de bal ook veel meer. De concurrentie op mijn 'natuurlijke' positie is hier ook veel groter geworden. 

Goede corners trappen, ook een kwestie van perceptie

Zoals te verwachten was, kreeg Milicevic voor de voeten geworpen waarom er de laatste tijd zo weinig wordt gescoord uit corners bij de Buffalo's: "Ik heb de kritiek op de sociale media ook gelezen ja. Maar goed, het is nu eenmaal moeilijker geworden om te verrassen op corners. Een wedstrijd wordt vaak beslist op stilstaande fases, dus zijn alle tegenstanders dan supergeconcentreerd. Ook de refs fluiten sneller een fout voor truitje trek of een block.

Maar als je de corners trapt, hang je voor de perceptie ervan ook erg af van wat er daarna mee gebeurt. Tegen Eupen herinner ik me bijvoorbeeld een mooie kopkans voor Mitro waar hij misschien meer kon doen, idem voor Dylan (Bronn) tegen Kortrijk. Anderzijds vergeten mensen misschien iets te snel dat we de voorbije jaren op heel belangrijke momenten ook vaak heel belangrijke matchen beslist hebben op corner. In het kampioenenjaar wonnen we bijvoorbeeld in de thuismatch tegen Anderlecht na een corner in de laatste minuut (na een kopbaldoelpunt van Renato Neto, n.v.d.r.). Ook in de kampioenenmatch tegen Standard scoren we de eerste goal na een corner, net als in de wedstrijden op Lyon en Wembley. Het is dus soms gewoon ook een kwestie van wat geluk.