Yves Vanderhaeghe: "Ik wil scherpte zien"

Speeldag 6 - Play-Off 1 - 29-04-2018 om 20:30 u

Zondag wacht ploeg in vorm Standard in de Ghelamco Arena. De Rouches staan op gelijke hoogte met de Buffalo's in het klassement. Toch gelooft  Yves Vanderhaeghe niet dat de match beslissend zal zijn voor het eindklassement: "Ik begrijp dat de buitenwereld dat zo ziet, maar je kan geen conclusies trekken vóór de laatste speeldag. Er wordt elke week opnieuw gespeculeerd. Na de eerste twee wedstrijden maakten we nog kans op de titel en drie weken later zouden we niet sterk genoeg meer zijn om Europees te spelen? Onzin. De waarheid ligt altijd in het midden."

Standard als team opvangen

"De sterktes van Standard? Ze hebben enkele jongens die er qua individueel talent bovenuitsteken maar die doen, net als de anderen, ook gewoon hun defensieve werk. Sa Pinto ken ik niet echt maar hij heeft wel iets neergezet. Ze pakten de beker, spelen daardoor vrank en vrij en er staat een stevig geheel. Anderzijds, jongens als Carcela en Edmilson zijn dan misschien wel in goede doen, maar als wij beter zijn als team, zullen ze sowieso minder in het stuk voorkomen. Hen opvangen zullen we positioneel en als team moeten doen. Daar hadden we op Standard problemen mee. Maar morgen is het een andere match en we hebben iets recht te zetten. Ze zijn niet onklopbaar."

Linksback 

Kapitein Nana Asare is geschorst. Op zijn positie opteert Vanderhaeghe waarschijnlijk voor Dylan Bronn hoewel er zo vier rechtsvoetigen in de verdediging staan. Andere opties overweegt hij momenteel niet: "Ik zou kunnen teruggrijpen naar Machado of Thibault De Smet. Die laatste maakte dit jaar heel wat progressie in de loop van het seizoen maar ik denk dat het voor hem geen cadeau zou zijn om zonder veel ritme meteen in zo'n belangrijke wedstrijd te moeten starten.

Hersteld van de klap?

Vanderhaeghe gaf toe dat de nederlaag in Charleroi een klap was geweest voor zijn groep maar gaf ook aan dat ze het geloof in zichzelf snel terugvonden: "Zoiets is altijd een beetje koffiedik kijken, maar het is wel een gevoel dat ik heb. Sowieso bepalen de vorm van de dag en de scherpte waarmee je start heel veel. Het zou goed zijn als we konden voorkomen. Dan win je toch altijd enkele procentjes aan overtuiging en het sterkt tijdens de match de wil om te winnen. Maar in voetbal zijn het vaak details die dingen bepalen. Kijk naar die bal op de paal van Yuya in Charleroi. Dat verklaart ook de wisselende resultaten in Play Off 1."  

Thomas Foket

Ook Thomas Foket kijkt zonder vrees uit naar de confrontatie met Standard en het persoonlijke duel dat hij met Edmilson zal moeten uitvechten: "Schrik? Neen, ik heb vaak meer schrik van mijn tegenstanders op training dan die tijdens de match. We moeten uitgaan van eigen sterkte."