Internationaal unicum: 2840 fietsende Buffalo's

Internationaal unicum: 2840 fietsende Buffalo's

Gisteren werd het aantal fietsen geteld rond de Ghelamco Arena: 2840! KAA Gent is daarmee niet alleen de grootste fietsclub van het land, ook internationaal is het grote aantal fietsende buffalo's een unicum dat de nodige aandacht trekt. Zo heeft Voetbal in de stad, de communitywerking van KAA Gent, een uitnodiging op zak om het verhaal van Velo Buffalo te vertellen op de internationale Healthy Stadia Conference in het Emirates Stadium (Arsenal) in Londen. 

VELO BUFFALO

Op Facebook werd bij de opening van de Ghelamco Arena door de communitywerking Voetbal in de stad een groep voor en door fietsende Buffalo’s opgericht: Velo Buffalo. Alle supporters die graag met de fiets naar het stadion willen komen, kunnen elkaar hier online ontmoeten. Via Velo Buffalo delen meer dan 700 fietsende Buffalo's hun info met elkaar.

 

Healthy Stadia Conference

De inspanningen voor fietsers werden ook opgemerkt door het Europese netwerk 'Heathy Stadia'. In april 2017 is de communitywerking van KAA Gent één van de sprekers op de Healthy Stadia Conference. De conferentie vindt voor de vierde keer plaats en ontvangt zo'n 250 afgevaardigden van sportclubs en -organisaties, overheden en sportdepartementen, stadionbouwers en gezondheidorganisaties. Andere sprekers zijn bijvoorbeeld Arsenal FC, Everton en UEFA. In maart 2015 kwamen onze fietsende Buffalo's ook al aan bod op de conferentie van het European Football for Development Network in Manchester (Old Trafford).

 

KAA Gent ontving eerder ook al het 'Active Travel Pledge' certificaat van Healthy Stadia voor de inspanningen die door de stad en de club werden geleverd om de supporters aan te zetten tot fietsen en wandelen, voor de uitbouw van de fietsinfrastructuur, het promoten van fiets- en wandelroutes naar het stadion en voor het motiveren van de supporters om de verplaatsing naar het stadion op een gezonde manier te doen. Er werd ook een case study gemaakt over onze fietsende Buffalo's. 

Fietsenstallingen

In een straal van 350 meter rond de Ghelamco Arena zijn er 2838 vaste fietsenstallingen ingericht.

  • Ghelamco Arena ter hoogte van ingang C: 368 plaatsen
  • Brico Plan-it onder: 654 plaatsen
  • Brico Plan-it boven: 656 plaatsen
  • Blue Towers: 224 plaatsen
  • Markten & Foren: 936 plaatsen

Bij topwedstrijden en/of bij ideaal fietsweer worden er voor de Ghelamco Arena 600 mobiele fietsenstallingen geplaatst. Dit brengt het totaal aantal fietsenstallingen op 3438.