Lovre Kalinic kiest voor KAA Gent

Lovre Kalinic kiest voor KAA Gent

Lovre Kalinic heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij KAA Gent. De 26-jarige Kroatische doelman komt over van Hajduk Split, waar hij vanuit de jeugdreeksen doorstroomde naar het eerste elftal. Hij is ook Kroatisch international en maakte afgelopen zomer nog deel uit van de selectie voor het EK in Frankrijk. Kalinic ondertekende een contract tot eind juni 2021.

De meer dan 2 meter grote doelman behaalde vorig seizoen maar liefst 19 clean sheets in 31 wedstrijden. Hij vestigde zelfs een record in de Kroatische competitie door tussen half augustus en half oktober 2015 in acht wedstrijden geen enkel doelpunt te slikken, goed voor maar liefst 775 minuten zonder tegentreffer. Sinds dit jaar werd hij ook gepromoveerd tot kapitein van de ploeg.

Door zijn sterke prestaties werd hij ook opgeroepen voor de Kroatische nationale ploeg, nadat hij ook al deel uitmaakte van de nationale jeugdselecties. Op het EK in Frankrijk stootte hij met Kroatië nog door naar de achtste finales, waar ze uitgeschakeld werden door Portugal, de latere winnaar. Kalinic was op het EK tweede doelman achter Danijel Subasic, doelman van AS Monaco.