Vanderhaeghe: "We kiezen voor de aanval"

Speeldag 1 - Play-Off 1 - 01-04-2018 om 18:00 u

De confrontatie met Anderlecht jaagt de coach geen schrik aan: "Het is niet makkelijk om te starten op Anderlecht. Maar we hebben onze laatste 2 matchen op verplaatsing ook gewonnen en dat geeft vertrouwen. Al mijn internationals zijn fit teruggekeerd en we allemaal klaar om eindelijk die laatste 10 matchen van het seizoen aan te vatten."

Het mag duidelijk zijn, Yves Vanderhaeghe en zijn spelers zijn blij dat de play offs beginnen: "We zijn op stage geweest, we hebben 3 weken hard getraind, het is goed dat het nu terug herbegint." Voor de wedstrijd tegen Anderlecht zullen we het voorlopig wel nog moeten stellen zonder Christiansen en Yaremchuk. Ook Mitrovic en Horemans revalideren verder: "Anders heeft wat last van zijn kuit en komt niet in aanmerking. Roman ligt voor op zijn revalidatieschema. We dachten aan een afwezigheid van 4 weken maar we zijn nu 3 weken verder en hij verteert alles goed. Maar we gaan niets overhaasten, met zijn type blessure zou dat stom zijn."

Vanderhaeghe verwacht dat het verschil in deze play offs vooral in de uitmatchen gemaakt zal worden: "Je zit met 6 clubs die thuis, voor eigen publiek, allemaal iets extra kunnen. Waar de supporters de spelers dat extra duwtje kunnen geven. Ook bij ons is dat zo. De ploegen die punten pakken op verplaatsing, gaan goeie zaken doen."

Bij de coach is er alvast het geloof dat de Buffalo's een van die ploegen kunnen zijn: "Als we goed zijn, dan moeten we op verplaatsing goeie resultaten kunnen neerzetten. Daar geloven we allemaal in. En zelfs met een verliespartij, zal dat geloof blijven. Als we scherpte kunnen brengen die we afgelopen maanden hebben gebracht, kunnen we een hoop matchen winnend afsluiten, ook op verplaatsing."