Een sfeervak in vak 227

Een sfeervak in vak 227

U had er misschien via via al iets over gehoord, maar bij deze is het officieel: vanaf het seizoen 2017-2018 creëren we een sfeervak in Tribune 2 en meer specifiek in vak 227. De unieke sfeer die nu al heerst in de Ghelamco Arena wordt vanaf dit seizoen dus alleen nog maar beter

GANTOOOOISE!!!

Zoals de naam het al aangeeft is een sfeervak uiteraard vooral voor diegenen die onze ploeg 90 minuten lang fanatiek willen vooruitstuwen. In het sfeervak staat iedereen recht, wordt er gezongen van begin tot eind, gaan de drums 90 minuten lang tekeer en worden de blauw-witte vlaggen van voor de aftrap tot na affluiten fier gehesen.  

Breed gedragen beslissing

We zijn hierbij natuurlijk niet over 1 nacht ijs gegaan. De supporters in Tribune 2 kregen dit seizoen 3 mails met vragen over sfeer en wie niet per mail antwoordde werd achteraf persoonlijk opgebeld. Zo werden zoveel mogelijk supporters gehoord en waren we zeker dat de beslissing breed zou worden gedragen. Op de vraag wie voorstander was van een sfeervak in Tribune 2 werd door 80 procent van de bevraagde supporters positief geantwoord. Een teken dat de geesten rijp waren voor dit initiatief.

Sfeercharter

De goede samenwerking tussen de club, de sfeergroepen en de Gentse communitywerking om tot dit sfeervak te komen, werd achteraf ook in een Sfeercharter gegoten. De belangrijkste rechten en plichten voor leden van het sfeervak werden hierin opgenomen. U kan het hier lezen

Geen grote structurele aanpassingen

Dat er een sfeervak komt in vak 227 betekent overigens niet dat er grote structrule aanpassingen worden uitgevoerd in het vak zelf. De zitjes blijven behouden, alleen mag iedereen in het hele vak de hele wedstrijd rechtstaan. Er komt dus op dit moment geen safe standingsyteem in vak 227.

Speciale voorrangsperiode om te verhuizen van/naar het sfeervak

Dat er een sfeervak komt in vak 227 betekent  niet dat iedereen die nu in vak 227 zit, daar weg moet, integendeel! Wel moeten abonnees van vak 227 die de wedstrijd liever op een wat rustiger manier volgen, begrijpen dat dit vanaf volgend seizoen in 'hun' vak niet meer het geval zal zijn.

Wat zijn de opties?

  • Abonnees van vak 227 die er graag willen blijven, verlengen uiteraard gewoon hun abonnement tijdens de eerste voorrangsperiode (van 1 t.e.m. 20 juni).

  • Voor de huidige abonnees van vak 227 die liever niet in het sfeervak plaatsnemen volgend seizoen, werd een speciale voorrangsperiode voorzien, de 2e voorrangsperiode van 22 juni tot en met 24 juni waarin zij van vak 227 kunnen verhuizen naar een ander vak. 
  • Ook abonnees van andere vakken, die graag deel willen uitmaken van het sfeervak, kunnen in die periode verhuizen.

VRAGEN?

Zit je nog met vragen of opmerkingen over het nieuwe sfeervak, dan kan je die doorsturen via mail.

Klik hier om een vraag te stellen