Bienvenue Arnaud!

Vandaag tekende Arnaud Souquet (12 februari 1992) een contract van 4 seizoenen bij KAA Gent. Souquet is een 26-jarige Franse rechtsback die ook als defensieve middenvelder uit de voeten kan. Souquet komt over van OCG Nice in de Franse Ligue 1 en speelde voorheen voor Lille, FC Paris, JA Drancy en Dijon.

Profdebuut bij Lille

Souquet begon te voetballen bij CO Vincennois. In 2007 werd hij opgemerkt door scouts van Lille die hem al een tijdje volgden. Bij Lille maakte hij zijn profdebuut in oktober 2009  bij een Europa Leaguewedstrijd tegen Slavia Praag. Hij speelde de volledige wedstrijd, gaf een assist en maakt bovendien een doelpunt. Kort daarna maakt hij ook zijn competitiedebuut tegen Stade Rennes. 

Passage bij Moeskroen en terugkeer naar lager niveau

Na zijn debuut valt hij terug uit de ploeg en moet hij vooral minuten maken bij de beloften. Hij besluit op zoek te gaan naar meer speeltijd en vindt die bij FC Paris. Het seizoen erna wordt hij uitgeleend aan Moeskroen, op dat moment de partnerclub van Lille. Hij komt er slechts tot 13 duels en komt het seizoen erna enkel bij de beloften van Lille in actie. Vastbesloten zijn carrère terug in eigen handen te nemen, zakt hij enkele niveaus en gaat aan de slag bij JA Drancy. Daar wordt hij snel opgemerkt en na slechts enkele matchen neemt Poiré-Sur-Vie hem over.

Dijon en OGC Nice

Ook bij Poiré-sur-Vie doet hij het goed en wordt vervolgens overgenomen door Dijon, op dat moment uitkomend in de Ligue 2. Na overtuigende prestaties bij Dijon en eens de promotie naar Ligue 1 verzekerd, wordt hij gekocht door OGN Nice. Bij Nice verblijft bij 2 seizoenen en wordt er basisspeler. Hij speelde o.a. mee in de galamatch vorig seizoen tegen de Buffalo's en scoorde toen het tweede doelpunt voor Nice (einduitslag 2-3)