• Siebe Horemans 18'
NAC Breda
1
  • Thierry Ambrose 89'

Een aanvallend ingesteld Gent nam meteen het heft in handen tegen NAC Breda dat startte met 3 huurlingen van Manchester City in de basis. Veel balbezit en veldoverwicht waren het gevolg. Iets wat in de 8e minuut meteen leidde tot het Gentse openingsdoelpunt: Franko Andrijasevic kopte de bal binnen op voorzet van een bedrijvige Milicevic (1-0).

In het openingskwartier hadden de Buffalo’s compleet de overhand op NAC met kansen voor Birger Verstraete (bal van de lijn gehaald) en Franko Andrijasevic die een cross van Damien Marcq op het kwartier net naast knikte.  Drie minuten later was het wel opnieuw raak: Siebe Horemans knalde raak aan de tweede paal na een doorgeschoten vrije trap van opnieuw Milicevic: 2-0 na 18 minuten.

Voor NAC was het wachten tot de 23e minuut voor ze voor het eerst gevaarlijk waren. Na een uitbraak over links, pakte Thoelen de voorzet echter zonder veel moeite. NAC raakte aanvankelijk maar moeilijk onder de hoge Gentse pressing uit maar kwam na 25 minuten beter in de wedstrijd zonder meteen gevaarlijk te zijn. Pas in de 37e minuut staken ze de neus nog eens aan het venster. Giovanni Korte besloot echter van dichtbij op Thoelen. 5 minuten later kopte Enevoldsen (ex-KV Mechelen) de beste kans van de Nooit Opgeven Altijd Doorzetten Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Combinatie van dichtbij naast. In de 44e minuut kreeg rechtsback Fabian Sporkslede slechts geel voor een zware tackle langs achter op Kenny Saief. Een fout die misschien wel rood verdiende. Na 45 minuten stond de 2-0 dus nog steeds op het scorebord. Bij de Buffalo’s waren in de eerste helft vooral Foket, Horemans, Milicevic (2 assists uit stilstaande fases) en Machado verdienstelijk. Ook Franko Andrijasevic komt op toerental.

In de tweede helft wisselde Vanderhaeghe Sylla voor Yaremchuk. Bij NAC stonden 3 Man City-huurlingen in de basis bij de aftrap (Jose Angelino, Manu Garcia en Paolo Fernandes). Na de rust kwamen daar nog spits Thierry Ambrose en rechtsback James Horsefield bij (Enevoldsen en Sporkslede gingen eruit). Veel verschil maakte dat niet want het spelbeeld bleef nagenoeg hetzelfde: overwicht voor Gent en NAC dat het spel grotendeels onderging op enkele speldenprikken na. In de 48e minuut was het trouwens opnieuw raak: bij een vrije trap van Milicevic kopte Dussenne overhoeks op de paal, in de rebound was opnieuw Andrijasevic het snelst op de bal en frommelde hij de bal voorbij keeper Bertrams (3-0). Goed tien minuten later was er even opschudding toen een speler van NAC hard in botsing kwam met Yannick Thoelen. Die bleef even liggen maar kon de wedstrijd gelukkig zonder problemen verder zetten. Na 15 minuten wisselde Vanderhaeghe opnieuw 4 spelers: Milicevic, Dussenne, Horemans en Machado gingen naar de kant, Dejaegere, Gigot, Mitrovic en De Smet namen hun plaats in.

NAC kreeg bij momenten meer grip op het spel en de vinnige Spaanse huurlingen van City vonden elkaar iets vlotter maar meestal zonder echt gevaar te creëren. Gent kreeg ook nog een paar kansen maar scoren lukte niet meer: Saief knalde onbesuisd een terugleggertje van Yaremchuk over, een knal van Marcq werd door de NAC-goalie knap uit zijn doel geranseld, nogmaals Saief krulde een vrije trap over en een goeie cross vanop links voor Yaremchuk werd net voor zijn neus weggekopt.

Behalve de omgezette penalty van Ambrose (3-1) in de voorlaatste minuut (na een trekfout van Mitrovic), waren de enige noemenswaardige feiten de wissel van Thoelen voor beloftendoelman Julien Van Volcem én de eerste minuten van Noël Soumah sinds de voorbereiding van vorig seizoen.