Welkom Tarik!

Welkom Tarik!

Vandaag tekende Tarik Tissoudali een contract dat hem tot 2023 aan KAA Gent verbindt. Tissoudali is een aanvallend ingestelde speler die ook op de flank of als tweede spits uit de voeten kan. Tissoudali komt over van Beerschot waar hij in 78 wedstrijden tot 20 doelpunten en 13 assists kwam. Dit seizoen realiseerde hij in 19 wedstrijden al 8 goals en 6 assists. We heten hem van harte welkom bij de club.

Sports Manager Tim Matthys "Tissoudali kan de creatieve kracht zijn die KAA Gent nodig heeft. Bij Beerschot heeft hij al getoond dat hij het doel weet staan en in staat is om assists te geven. We hopen dat hier hetzelfde kan doen. Hopelijk is hij de missing link die ons vele balbezit mee kan omzetten naar efficiëntie."

"Tissoudali weet het doel staan en kan een assist geven. Dat zagen we al bij Beerschot. Hopelijk kan hij hier hetzelfde doen en is hij de missing link die ons balbezit mee kan omzetten naar efficiëntie. "- Tim Matthys

Van het amateurvoetbal tot prof

Tissoudali werd geboren in Amsterdam op 2 april 1993 en heeft de dubbele Nederlandse-Marrokaanse nationaliteit. Hij begon zijn carrière bij de Nederlandse amateurvereniging Sparta Nijkerk. Door zijn goede prestaties daar trok hij de aandacht van Telstar (2014-2016), een profclub uit de Eerste Divisie. Voor Telstar lukte hij in zijn tweede seizoen 18 doelpunten en 9 assists in 36 wedstrijden, wat dan weer de interesse wekte van het Franse Le Havre AC uit de Ligue 2.

Bij Le Havre brachten uitleenbeurten bij SC Cambuur, VVV Venlo en De Graafschap hem weer naar Nederland, waar hij in het seizoen 2017-2018 voor De Graafschap in 20 wedstrijden goed was voor 10 doelpunten en 6 assists. De Graafschap haalde de top-5 en won de play-offs voor promotie. Tissoudali werd in de laatste periode verkozen tot beste speler van de Jupiler League. Na dat seizoen koos Tissoudali, ondanks interesse uit de Eredivisie, voor Beerschot. Nu zet hij zijn carrière verder bij de Buffalo's.