Voorbeschouwing KAA Gent - Club Brugge (Croky Cup)

Voorbeschouwing KAA Gent - Club Brugge (Croky Cup)


De Slag om Vlaanderen. Het blijft iets speciaals voor iedereen die KAA Gent een warm hart toedraagt. "We treffen een ander Club Brugge dan voor nieuwjaar", begon Hein Vanhaezebrouck. De nieuwe coach zorgt voor meer balbezit en minder tegendoelpunten. Wij zitten momenteel in een moeilijke periode maar we weten wat ons te doen staat. Opgeven doen we niet. We blijven knokken om resultaten te halen. Uiteindelijk zal de pech keren in geluk."

Tegen Antwerp gaf de ploeg alles. Scoren zat er niet in maar Vanhaezebrouck had naast lof voor de ploeg ook lof voor het publiek. "Tegen Antwerp was onze 12de man heel aanwezig. Ik hoop dat ze woensdag opnieuw voltallig achter de ploeg staan om zo samen te strijden. Voor de fans is dit een heel belangrijke match, voor ons is dat niet anders."

TERUGKEER VAN TITA TOVENAAR

Marokko zag zijn avontuur eindigen in de kwartfinale van de Africa Cup. Topschutter Tarik Tissoudali keert met opgegeven hoofd terug naar Gent. "Deze middag sluit hij aan. Hij liet al weten dat hij geen last ondervind en uitkijkt naar zijn thuiskomst. Hem kennende zal hij goesting hebben om te spelen." De tovenaar is terug.

Naast de naam van Laurent Depoitre staat nog een vraagteken. "Hij trainde gisteren (maandag) nog niet mee. We wachten af of hij vandaag kan aansluiten." Vadis Odjidja lijkt volledig terug te zijn. "Hij is klaar voor meer minuten. De vraag is nog hoeveel, maar het stemt me hoopvol dat hij geen reactie ondervond na Antwerp." 

TRANSFERS

We bekampen Club met quasi dezelfde kern als in augustus. Inkomend noteren we de transfer van Jordan Torunarigha. "We hadden Jordan al langer in het vizier, maar hij mocht eerst niet vertrekken van Herta Berlijn. Hierdoor kon hij pas vorige week aansluiten. We konden gerust een andere speler aantrekken op zijn positie die eerder beschikbaar was, maar waarom schikken voor minder kwaliteit?"

"Verder hebben we in het verleden vaak uitgehaald in de wintermercato maar je moet de mogelijkheden hebben. We zijn een van de weinige clubs die nog in Belgische handen is zonder een geldschieter. Covid heeft er zwaar ingehakt bij ons. De club weet wat het is om op een berg schulden te zitten. Daar willen we niet opnieuw naartoe. Eens terug naar het normaal, post-covid, zal ook KAA Gent terug haar gewone werking kunnen oppakken."

MATISSE SAMOISE 

Een match van belang voor de fans maar dus ook voor de spelers. Jeugdproduct Matisse Samoise is daar het voorbeeld van. "Vroeger beleefde ik de Slag als supporter, nu als speler. Het is een droom die uitkomt. Winnen tegen hen zou een enorme boost geven. Ongeacht de huidige stand van zaken."

"Zelf herinner ik mij de 6-2 in het Ottenstadion met Ruiz en Azofeifa. Die sfeer daar, ongezien. Die match had het allemaal. Ik kan alleen maar hopen dat het zich morgen mag herhalen."