Vooruitblik met Thomas Foket

Vooruitblik met Thomas Foket

Al meer dan vijftig wedstrijden staan er dit seizoen op de teller van Thomas Foket. En toch zal de rechtsachter ook in het Astridpark weer onvermoeid zijn flank afrazen. “Ik heb veel goesting in die laatste vijf duels. Daar wil ik nog eens alles voor uit de kast halen.” Te beginnen met de verplaatsing naar Anderlecht. “Dat ze vorig weekend een klopje kregen, maakt hen net gevaarlijk”, beseft Foket.

Met welk gevoel kijk je terug op het eerste deel van de Play-Offs?

“We hadden gehoopt op een betere start, maar de details draaiden vaak niet in ons voordeel uit. Stilaan groeien we wel weer naar onze beste vorm. Het begon met de zege tegen Oostende. Dan was er de prima prestatie tegen Anderlecht. En in Genk, tot slot, gaven we bijna geen kansen weg en pakten we met tien de volle buit. Dat heeft voor een enorme boost gezorgd.”

Wie ook een stijgende vormcurve vertoont, is jouw maatje Laurent Depoitre.

“Veel mensen vergaten dat Laurent bijna een maand geen wedstrijden had gespeeld. En plots moest hij vol aan de bak in de Play-Offs. Dat is niet vanzelfsprekend, hé. Het is logisch dat hij twee matchen nodig had om opnieuw zijn ritme terug te vinden. Maar tegen Anderlecht en Genk stónd hij er. Voor het team is dat bijzonder belangrijk. Als Laurent de bal vasthoudt, kan de rest aansluiten. En als hij ook nog eens begint te scoren, is het helemaal mooi.”

Na de zware nederlaag tegen Oostende stormde het de voorbije week in het Astridpark. Welke gevolgen heeft dat voor de wedstrijd van vanmiddag?

“Dat ze een tik gekregen hebben, maakt Anderlecht net gevaarlijk. Bij elk ander team zou die afstraffing een voordeel zijn voor ons, maar bij Anderlecht… Zij kruipen altijd recht op de moeilijke momenten. Kijk maar naar hun wedstrijd in Club, tijdens de reguliere competitie. Ze stonden toen met de rug tegen de muur en wonnen er. We moeten dus op onze hoede zijn, want ik verwacht een felle start van Anderlecht.”

Op jouw steller staan dit seizoen al meer dan vijftig wedstrijden. Word jij echt nóóit moe?

“(lacht) Ook ik zat soms kapot, maar dan moet je karakter tonen. Op dit moment heb ik wel weer het gevoel dat ik kan lopen tot ik erbij neerval. Weet je, ik heb veel goesting in die laatste vijf duels. Daar wil ik nog eens alles voor uit de kast halen. Want opnieuw zo’n titelfeest meemaken zou fantastisch zijn. En waarom niet? Ik denk dat onze vijf laatste wedstrijden haalbaar zijn. We gaan ons voor de volle honderd procent geven en zien wel waar we uitkomen.”

Gisteren was het een jaar geleden dat Gregory Mertens overleed. Op Twitter bracht je dat onder de aandacht.

“Het enige dat we nu nog voor Gregory kunnen doen, is hem nooit vergeten. En dat zal zeker en vast niet gebeuren. Er waren deze week veel zaken waardoor ik aan hem werd herinnerd. Zo postte zijn broer een emotioneel bericht op Facebook. Dat raakte me echt. (zucht) Eigenlijk is het onwaarschijnlijk dat het al een jaar geleden is. Het lijkt wel gisteren alsof hij nog bij ons was.”

(JVDV)
Foto: Belga Image