Vier sterren voor Gent

Vier sterren voor Gent

Voor haar inzet rond 'Football & Social Responsability' (FSR) krijgt KAA Gent van de Pro League vier sterren. Al 15 jaar lang staan we met onze maatschappelijke werking aan de Belgische top.

FOOTBALL & SOCIAL RESPONSABILITY 

De voorbije weken werd de maatschappelijke werking van KAA Gent in 2024 grondig geëvalueerd aan de hand van de prioritaire pijlers uit het FSR-beleidsplan van de Pro League: de strijd tegen discriminatie, inclusie van kansengroepen, welzijn en gezondheid, toegankelijkheid voor supporters met een beperking, ecologische duurzaamheid en governance.

MEER DAN VOETBAL

Naast de brede sociale werking van de KAA Gent Foundation is ook het voetbalbedrijf KAA Gent sterk gegroeid in haar maatschappelijke opdracht. Samen willen we de komende jaren in nauwe samenwerking met de Stad Gent op vlak van FSR een leidende rol behouden: van Gent, voor Gent.

LICENTIEVOORWAARDE

De Algemene Vergadering van de Pro League stemde vorige maand voor de integratie van kwalitatieve FSR-criteria in de licentievoorwaarden. Alle Pro League clubs zullen vanaf 2025-2026 verplicht een kwalitatief engagement opnemen voor de samenleving. Een vraag die KAA Gent meermaals op de tafel had gelegd, is nu ingewilligd. Een overwinning voor voetbal en samenleving!

Lees meer over de werking van de KAA Gent Foundation

De KAA Gent Foundation dankt haar partners voor de steun


#COBW #MORETHANFOOTBALL