KAA Gent esports 2020-2021

Op zaterdag 12 december is het weer zover. Dan start de derde editie van de ePro League, oftewel het virtuele kampioenschap van de Pro League. Ook dit jaar is KAA Gent van de partij met een nieuwe, ambitieuze esporter!

ePro League

De ePro League bestaat uit de achttien eerste klasse ploegen die het net als in de Jupiler Pro League tegen elkaar opnemen. Enkel gaat het hier om 18 esporters die elk hun ploeg vertegenwoordigen. De acht beste spelers kwalificeren zich voor de finales. De speler die de eindzege behaalt, bezorgt zo zijn of haar ploeg de titel van landskampioen in de ePro League.

Op 62 december wordt het startschot gegeven! Je kan vanaf dan elke zaterdag de wedstrijden volgen via het kanaal van Eleven Sports maar ook online. 

Meet Nicolas Persoons

Geen esports zonder een getalenteerde esporter. We zijn dan ook trots om Nicolas Persoons te verwelkomen bij onze club. Nicolas (22) a.k.a. Nycom5 zal onze blauw-witte kleuren vertegenwoordigen in de virtuele kampioenschappen. De ePro League kent alvast geen geheimen voor hem want de afgelopen twee seizoenen nam hij al deel voor SV Zulte Waregem. Zijn eerste seizoen bekroonde hij zelf met een mooie 4de plaats. Met de nodige portie goesting en ambitie kijkt hij uit naar zijn nieuw avontuur bij KAA Gent.

 

Kayzr

Ook nieuw dit seizoen is het partnership met het Gentse bedrijf Kayzr. Zij zijn één van de grootste organisatoren van online gamecompetities binnen de Benelux. Als club zijn we dan ook heel trots deze samenwerking aan te gaan om het esportsverhaal naar een hoger level te tillen. 

Meer info kan je terugvinden op hun website