Gift Orban: "Hier tekenen was het enige dat telde"

Gift Orban: "Hier tekenen was het enige dat telde"

Onze nieuwste aanwinst Gift Emmanuel Orban heeft zijn eerste dagen als Buffalo achter de rug. Dinsdagavond tekende hij een contract tot 2027 en intussen werd hij ook voorgesteld aan de pers. De jonge Nigeriaanse spits legde er onder meer uit wat tekenen bij de Buffalo's voor hem betekent. Ook hoofdscout Samuel Cardenas gaf tekst en uitleg. 

Gift Orban: "Dinsdagmorgen stond ik nog op training"

De jonge Nigeriaan stond de journalisten te woord in het Frans. Hij zag het levenslicht in Togo en woonde er de eerste jaren van zijn leven voor hij naar Nigeria verhuisde. De 20-jarige Gift deed het verhaal van zijn "transfer deadline day":

"Dinsdagmorgen stond ik in Noorwegen op het trainingsveld toen ik telefoon kreeg en mijn manager me zei dat ik naar Gent kon. Sindsdien ging het bijzonder snel. Ik was enthousiast en trok na mijn douche meteen naar de luchthaven. Ik wist dat Gent me al verschillende maanden volgde en volg sindsdien ook de resultaten van het team. Het is een grote club met een goede coach waar jonge spelers hun kans krijgen. Geen moeilijke beslissing dus", vertelde hij.

"Ik wil groeien en leren en dat kan hier. De club heeft geduld met mij. Ik ga hard werken en alles geven."  - Gift Emmanuel Orban

Gift: "Er waren misschien nog clubs geïnteresseerd, maar dat hield me niet bezig. Hier tekenen was het enige dat telde voor mij. Ik werk hard en leef voor het spel. Ik droom van het hoogste maar eerst ga ik hier hard werken en alles geven voor deze mooie club. Ik wil groeien en leren en dat kan hier met vertrouwen van de club, de coach en ploegmaats." 

Samuel Cardenas: "We waren hem als eerste op het spoor"

Hoofdscout Samuel Cardenas: "Spelers als Gift zijn de reden waarom we ook competities op een lager niveau volgen. Je kan er altijd op een witte merel stuiten. Wij geloven dat hij een mooie toekomst heeft, ook Hein was meteen overtuigd. We moeten natuurlijk geduld kunnen tonen. Je weet nooit hoe lang iemand nodig heeft om zich aan te passen aan een nieuwe competitie."

Over zijn karakteristieken wist onze Mexicaans-Duitse hoofscout het volgende: "Gift kan zowel als spits als net erachter uit de voeten. Zijn explosiviteit is één van zijn belangrijkste kwaliteiten, hij is een killer in the box en heeft dat gevoel om op het juiste moment de ruimte tussen de linies te vinden. Hij is tweevoetig, dynamisch en je kan hem heel flexibel inzetten. Ik denk dat het voor een coach een aangenaam profiel is om over te beschikken."