Jong KAA Gent pakt 3 punten tegen Antwerp

Jong KAA Gent pakt 3 punten tegen Antwerp

De eerste zege van Jong KAA Gent in 2024 heeft even op zich laten wachten, maar is nu een feit. Onze jonge Buffalo's versloegen vrijdagavond de Young Reds van Antwerp met 2-0. Ahmed Abdullahi was de uitblinker met twee goals. 

Coach Arnar Vidarsson kon in zijn selectie opnieuw rekenen op aanvoerder Yari Stevens, Justin Munezero en Rune Van Den Bergh. Zij verschenen ook meteen weer aan de aftrap. Ook Gyano Vanderdonck kreeg een plaats in de basiself.

Jong KAA Gent nam de wedstrijd meteen in handen zonder echte kansen te creëren. Bij de eerste grote mogelijkheid was het wel meteen raak. Het jonge Nigeriaanse talent Ahmed Abdullahi knikte een strakke voorzet puik in het zijnetje. Antwerp kwam na twinitig minuten dan toch eens gevaarlijk opzetten, maar doelman Louis Fortin stond alert te keepen. Het antwoord van onze Buffalo’s volgde meteen via Mykhailo Dubrovnyi. Het doelhout verhinderde de 2-0.

De tweede helft was amper begonnen of Abdullahi maakte zijn tweede goal op penalty. De 19-jarige spits kwam daarna ook nog dicht bij een hattrick. Zijn teller staat intussen op 17 competitiedoelpunten in 21 wedstrijden. Knap!

Robbie Van Hauter kwam met een mooie krul nog het dichtst bij een derde Gentse goal. Jong Gent knoopt zo weer aan met de winst en kan zo met vertrouwen toewerken naar de topper tegen Hoogstraten, de derde in het klassement.

Opstelling: Fortin (GK), Vanderdonck (69’), Stevens (69’), Van Hauter (’87), Munezero, Wakaka, Bassinga (77’), Ahmed Abdullahi, Soumah, Dubrovnyi (69’), Van Den Bergh

Wissels: 69’ Van Hoorick, 69’ Abubakar Abdullahi, 69’ De Meyer, 77’ Van Meirvenne, 87’ Asselman

Doelpunten: ’13 en ’49 Ahmed Abdullahi 1-0 en 2-0

Klassement 1e Nationale


#JONGKAAGENT #GENERATIEGENT