#MoreThanFootball: Iedereen mee

#MoreThanFootball: Iedereen mee

In het kader van de More Than Football Action Weeks stellen we vandaag 'Iedereen mee' voor, onze werking met en voor G-supporters.

KAA Gent is een voetbalclub waar iedereen welkom is. De Ghelamco Arena is een voetbalstadion toegankelijk voor iedereen, met bijzondere aandacht voor toegankelijkheid voor supporters met een beperking.

Sinds 2011 werken we samen met onze supporters met een rolstoel, met een beperkte mobiliteit, met een visuele of auditieve beperking om de wedstrijdbeleving zo aangenaam mogelijk te maken. Samen hebben we van de Ghelamco Arena het meest toegankelijke voetbalstadion van de Pro League gemaakt.

Het aantal G-supporters van KAA Gent is sinds de verhuis naar de Ghelamco Arena meer dan vertienvoudigd. Op topwedstrijden hebben we 250 Buffalo’s met een beperking of met een beperkte mobiliteit in het stadion. 10 jaar werken aan toegankelijkheid werpt duidelijk zijn vruchten af. 

Lees meer over onze faciliteiten voor supporters met een beperking.

De KAA Gent Foundation vervult in opdracht van KAA Gent de rol van DAO of Disability Access Officer. We werken hierbij nauw samen met kenniscentra in binnen- en buitenland. Elke wedstrijd zetten we vrijwilligers in in samenwerking met INTER. Internationaal werken we samen met het Centre for Access to Football in Europe (CAFE).

Samen zijn we meer dan voetbal!


De KAA Gent Foundation dankt haar partners voor de steun: