Jong KAA Gent geraakt niet voorbij leider Patro Eisden

Jong KAA Gent geraakt niet voorbij leider Patro Eisden

Afgelopen zaterdag ontving Jong KAA Gent leider Patro Eisden in de Chillax Arena. Om nog mee te doen in de strijd voor promotie moest Jong KAA Gent winnen van de bezoekers uit Limburg. Na twee vroege tegentreffers was het meteen achtervolgen. De jonge Buffalo’s konden niet meer tegenprikken waardoor promotie naar 1B weer verder weg lijkt.

Jong KAA Gent moest het tegen leider Patro Eisden zonder vier van zijn basisspelers doen. Zo was kapitein Cederick Van Daele geschorst. Brian Agbor, Bram Lagae en Matias Fernandez werden dan weer verwacht bij de A-kern in Seraing.

Ei zo na was het na enkele minuten meteen raak voor Jong KAA Gent, maar de Buffalo's lieten na die eerste doelkans af te maken. Patro Eisden slaagde er wel in bij zijn eerste kans te scoren. Na zes minuten stond het 0-1 via Eli Sam Bruce. Een kwartier later verdubbelde diezelfde Bruce de score.

Door het lage blok van Patro Eisden had Jong KAA Gent het moeilijk om kansen te creëren. Als de jonge Buffalo's in de buurt kwamen van doelman Belin, werd er niet efficiënt genoeg afgewerkt.

Jong KAA Gent moet voorlopig genoegen nemen met een achtste plek in het klassement. De kloof met de top drie bedraagt nu al tien punten. Promotie naar 1B lijkt nu weer een stuk verder weg. Woensdag trekt Jong KAA Gent naar Olympic Charleroi, de vijfde in de stand. Opnieuw een kraker tegen een ploeg uit de hoogste regionen van de competitie.

KLASSEMENT


#COBW #JONGKAAGENT