Gelijkspel in Visé na moeilijke middag

De jonge Buffalo's trokken in het weekend naar Wezet waar ze URSL Visé partij gaven. De tiende in de stand toonde zich in de heenronde al een stugge tegenstander. De wedstrijd eindigde toen op 2-2 met een rode kaart aan beide kanten. De terugmatch bleek haast een kopietje te zijn.

Elftal KAA Gent: Fortin (GK), Agbor, Van Daele (C), De Ridder, Fernandez-Pardo, Igbokwe, Arthur, Stevens, Caliskan, Munezero, Van Den Bergh.

Reserves: Vanden Borre (GK), Lamock, Wakaka, Melkebeke, Pauwels, Kevin-Prince.

Het was bikkelen in het Luikse. Beide ploegen vonden geen openingen voor rust. Visé, met de broertjes Wilmots, vormde een goed blok. In minuut 49 was het goalgetter John Arthur die de ban brak. Hij werkte mooi zijn tiende competitietreffer van het seizoen tegen de netten.

Lang zag het er naar uit dat Jong KAA Gent met de drie punten de bus op zou stappen. Coach Riga greep in en bracht Jonathan Legear en Alexandro Cavagnera. Het duo liet zich opmerken en Cavagnera bedankte met de gelijkmaker tien minuten voor het einde op corner. Blauw-Wit drukte door en zag nog twee ballen gekeerd op de lijn. Het mocht niet zijn. Eindresultaat: 1-1.

Het gelijkspel maakt een eventuele promotie nu wel erg moeilijk. Omdat Francs Borains (3e in de stand) en Olympic Charleroi (5e) geen licentie krijgen voor 1B, maken de jonge Buffalo's (6e) nog een waterkans op promotie. Dan moeten ze in de laatste 3 wedstrijden wel nog voorbij La Louvière, het nummer 4 in de competitie, dat met 67 punten een voorsprong van 7 punten heeft op Jong KAA Gent. Les Loups zijn mits een overwinning zeker van promotie,  maar mathematisch kan het dus nog.

Op vrijdag 5 mei (aftrap 20u) komt Dessel langs in de Chillax Arena.