Alessio Castro-Montes verlaat KAA Gent

Alessio Castro-Montes verlaat KAA Gent

Na vier seizoenen bij de Buffalo’s verhuist Alessio Castro-Montes van Gent naar Brussel. Alessio tekende een contract bij Union Saint-Gilloise. Hij had nog een overeenkomst tot 2024 bij KAA Gent.

Alessio kwam in 2019 van Eupen naar onze club. Het was het begin van vier mooie jaren, waarin hij zich bewees als een polyvalente speler die op vele posities uit de voeten kon. Castro-Montes speelde 182 officiële wedstrijden in blauw-wit, waarvan 44 in Europees verband. Hij was goed voor in totaal 15 doelpunten en 22 assists.

Zijn hoogtepunt beleefde Alessio op 18 april 2022. Op Paasmaandag klopte hij met KAA Gent Anderlecht in de bekerfinale. Alessio stond toen 120 minuten op het veld en scoorde ook in de strafschoppenreeks. Dat KAA Gent de finale haalde, was ook mede te danken aan een schitterend doelpunt van Castro-Montes in de halve finale tegen Club Brugge (0-3).

Alessio kreeg na het seizoen 2020-2021 ook de Jean-Claude Bouvy Trofee. Na een seizoen met 7 goals en 4 assists werd hij verkozen tot Speler van het Jaar door de supporters. Samen met onze fans wensen we hem het allerbeste toe. 

Dankjewel voor alles, Alessio!