Sels, Kums en Depoitre opgeroepen voor de Rode Duivels

Sels, Kums en Depoitre opgeroepen voor de Rode Duivels

Matz Sels, Sven Kums en Laurent Depoitre hebben alledrie hun eerste selectie voor de Rode Duivels op zak. Marc Wilmots riep de drie Buffalo's op voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra (10/10) en Israël (13/10). 

Bij de Belgische U21 mogen ook twee Buffalo's hun opwachting maken. Thomas Foket en Benito Raman maken immers deel uit van de selectie van Enzo Scifo voor de wedstrijd België U21 - Malta U21 (09/10).

Reactie Laurent Depoitre:

“Opgeroepen worden voor de nationale ploeg maakt me bijzonder fier. Ik moet de bondscoach bedanken voor het vertrouwen. Dat hij me selecteert, betekent dat ik het team iets kan bijbrengen. Het is trouwens fijn dat we alle drie geselecteerd zijn. Onze integratie zal daardoor een stuk vlotter verlopen. Dinsdag de kleedkamer delen met enkele wereldsterren? Daar heb ik eigenlijk nog niet bij stilgestaan. Misschien komt dat besef later. Maar ik kan wel niet wachten om met die jongens op het veld te staan. Sommige behoren tot de beste voetballers ter wereld, hé. Nu is het aan mij om te tonen dat het verschil in niveau niet zo groot is als dat in salaris. (lacht)” (JVDV)

Reactie Matz Sels:

“We stonden op het trainingsveld toen de coach plots riep dat Sven, Laurent en ik geselecteerd waren. Op dat moment drong het nog niet volledig door – je zit immers met de wedstrijd tegen Club Brugge in het hoofd. Maar als je even later naar je telefoon kijkt, komt het besef toch. Dit is een beloning voor het harde werk van de voorbije maanden. Drie spelers van KAA Gent in de nationale ploeg is iets uniek. Ik weet wel dat ik van onderaan zal moeten beginnen. Maar er was al zo lang sprake van een selectie dat ik vooral blij ben om erbij te zijn. Met een plek op de bank of tribune ben ik dus nog niet bezig.” (JVDV)

Reactie Sven Kums:

“De selectie voor de nationale ploeg leefde in de hele spelersgroep. Ook voor hen is het een beloning, want zonder hun prestaties van de voorbije maanden waren we er waarschijnlijk niet bij geweest. Ik had er me trouwens niet te hard op gefocust, dan kan je achteraf niet ontgoocheld zijn. Bovendien lopen er voor mijn positie heel wat goede spelers rond. Het is dus toch een verrassing dat ik opgeroepen werd. En ik denk dat voor Laurent en Matz hetzelfde geldt. Het is trouwens fijn dat zij er ook bij zijn. Mocht er één van ons de selectie niet gehaald hebben, zou dat toch jammer geweest zijn.” (JVDV)