U21: verdiende overwinning op Standard

Andermaal een moeilijke wedstrijd die zich aandiende voor onze beloften. Na de nederlaag vorige week moest er duidelijk iets rechtgezet worden. KAA Gent begon gevat aan de wedstrijd en nam meteen het initiatief.
Na 6 minuten liep Ibrahim Salah mooi weg op links en zette strak voor. Yari Stevens kwam op rechts goed ingelopen en trapte de bal met een droge knal tegen de netten, 0-1. Mooie start.
Aan de overkant kon Standard daar weinig tegen inbrengen.
Na 45 minuten stonden onze beloften verdiend op voorsprong, met name Bayo zorgde voor voortdurende dreiging.

In de tweede helft probeerde Standard wel meer druk te zetten en moest onze verdediging attent blijven.
In de 65 min werd bij een uitbraak van een Standard aanvaller foutief ingegrepen in het zestienmetergebied. Gelukte penalty en alles te herdoen. Ondanks deze tegenslag bleven onze beloften niet bij de pakken zitten en drongen zij de thuisploeg terug op hun eigen helft. In minuut 71 mocht Cederick Van Daele een hoekschop nemen. Bayo bedankte en kopte fraai de 1-2 binnen.
Standard zette vervolgens alles op alles, maar kon voor weinig gevaar zorgen en onze beloften bleven voortdurend tegenprikken op de counter. 1-2 Eindstand. Verdiende overwinning van onze beloften.