10 jaar KAA Gent Foundation

Op zaterdag 30 november 2019 werd 10 jaar KAA Gent Foundation gevierd.  Met de verbindende kracht van KAA Gent organiseert de KAA Gent Foundation sociaal-sportieve projecten in Gent.

Verjaardagsfeest

In de Ghelamco Arena verzamelden de stakeholders van de KAA Gent Foundation voor een uniek verjaarsdagsfeest. Met onder meer toespraken van KAA Gent voorzitter Ivan De Witte, voorzitter van de KAA Gent Foundation Sofie Bracke en UGent gastprofessor Pascal Delheye (Leerstoel Frans Verheeke) werd de waarde van de KAA Gent Foundation in de verf gezet. De dansers van de Buffalo Dance Academy sloten de plechtigheden af met een knaloptreden, waarna de verjaardagstaart werd aangesneden.

Active Fans en Gantoise Plantrekkers

Als voorprogramma werden twee workshops georganiseerd:

  • Active Fans is een project dat dankzij de samenwerking met het European Football for Development Network (EFDN) wordt georganiseerd. Het programma laat supporters gezond sporten in de Ghelamco Arena. Met de steun van het Erasmus+ programma van de Europee Unie.
  • Gantoise Plantrekkers bestaat 10 jaar. In samenwerking met de Stad Gent, OCMW Gent, CAW en KAA Gent worden kwetsbare Gentenaars verenigd in een straatvoetbalteam waarbinnen niet enkel de sportieve maar ook en vooral de persoonlijke vaardigheden van de spelers versterkt worden.

10 jaar

Is KAA Gent in de voorbije jaren sterk gegroeid als voetbalbedrijf, dan is de KAA Gent Foundation niet enkel mee gegroeid maar zelfs uitgegroeid tot de grootste en meest toonaangevende maatschappelijke werking binnen het Belgische professionele voetbal.

Niet enkel met haar sociaal-sportieve projecten, met activiteiten voor jong en oud, maar ook met het Gentse Elk Talent Telt partnerschap dat alle Gentse voetbalclubs met elkaar verbindt, maakt de KAA Gent Foundation het verschil voor heel veel Gentenaars.

Dat is in de voorbije jaren niet onopgemerkt voorbij gegaan. KAA Gent ontving voor het werk van de KAA Gent Foundation in de voorbije zes jaar vier keer de prijs voor beste maatschappelijke werking in de Pro League. En in 2018 ontvingen we van de Europese organisatie van profclubs ECA, de Europese prijs voor beste CSR project in Europa.

Het is de sterkte van het Gentse partnerschap en het geduldig bouwen met een duidelijke visie op voetbal en samenleving, dat KAA Gent in de voorbije 10 jaar dit maatschappelijk palmares heeft opgeleverd.