esports X KAA Gent 2022-2023: Enter the player

esports X KAA Gent 2022-2023: Enter the player

Op woensdag 8 februari is het eindelijk weer zover. Dan start de volgende editie van de ePro League, ofwel het virtuele kampioenschap van de Pro League. Ook dit seizoen is KAA Gent van de partij met een nieuwe, ambitieuze esporter!

ePro League

De ePro League bestaat uit de 18 eersteklasseploegen die net als in de Jupiler Pro League tegen elkaar spelen. In dit geval niet op het grasveld, maar wel online in de wereldberoemde FIFA 23-videogame. 

Dit seizoen worden de 18 clubs verdeeld in twee groepen. Daarin nemen ze het één keer online tegen elkaar op. De top-4 uit beide groepen stoot vervolgens door naar de knock-outfase. 1 van die 8 resterende clubs wordt tot slot kampioen. 

Alternate & Combell

Geen esports zonder twee fantastische Business Partners van KAA Gent, meer bepaald Alternate en Combell. 

Alternate is jouw on- en offline specialist met veel meer dan enkel computers en technologie. Doorheen de jaren ontpopte Alternate zich tot expert op vlak van pc’s, gaming en technologie. Met meer dan 55.000 producten in hun webshop, uitstekende service en bliksemsnelle verzending doen ze er alles aan om gamers in al hun noden bij te staan.

Combell is dan weer dé online hosting-specialist. Van je eigen domeinnaam en website of webshop tot online samenwerken, je vindt er altijd een oplossing op maat. Als absolute marktleider in hostingdiensten voor bedrijven, IT integratoren en software ontwikkelaars, is Combell sinds 1999 uitgegroeid tot de meest betrouwbare partner. 


Meet Milan Plevier

Onze esporter voor dit seizoen is Milan Plevier. Milan ligt ook onder contract in Nederland bij Heracles Almelo, maar zal dit seizoen ook de blauwwitte kleuren van KAA Gent verdedigen. Heracles staat in Nederland en ver daarbuiten bekend om zijn aanpak van esports. Dit wordt dus een mooie kruisbestuiving tussen een Nederlandse en Belgische club. 


Volg Milan ook via zijn eigen social media kanalen: 

•    Instagram
•    Twitter