Vooruitblik met Laurent Depoitre

Vooruitblik met Laurent Depoitre

Als zijn indrukwekkende torso de verdedigers geen angst inboezemt, doen zijn statistieken dat wel. Laurent Depoitre scoorde sinds Nieuwjaar vier goals in evenveel duels en wil die lijn ook in Jan Breydel doortrekken. “De hele ploeg wil die bekerfinale meemaken”, klinkt ‘le monstre’ vastberaden.

Stond je ooit dichter bij een plekje in de bekerfinale, Laurent?

“Bij KV Oostende hebben we de finale eens op een haar na gemist. In de halve finale tegen Lokeren gingen we eruit na de strafschoppenreeks. We wrongen in de wedstrijd een pak kansen de nek om. Bovendien werd één van onze goals onterecht afgekeurd voor een vermeende fout. Als we vanavond wél doorstoten, is die slechte herinnering alvast uitgewist.”

Niet verliezen in Jan Breydel volstaat daarvoor. Is 2-1 een goede uitgangspositie?

“Gezien onze dominantie in de heenmatch waren we een beetje ontgoocheld. Zeker doordat we een vermijdbaar tegendoelpunt slikten. Al was iedereen uiteindelijk tevreden dat we de situatie toch nog konden omkeren. Nu hebben we genoeg aan een gelijkspel om ons te kwalificeren voor de finale. Club zal dus, in tegenstelling tot de heenwedstrijd, naar voren moeten trekken. Misschien kunnen wij profiteren van de ruimte die ontstaat.”

Het wordt ongetwijfeld een beladen bekerduel. Ook in de tribunes. 

“Er heerst altijd een vijandig sfeertje in Jan Breydel. Het is een publiek dat steevast probeert om de scheidsrechter en tegenstanders uit hun evenwicht te brengen. Weet je, ik hou daar eigenlijk wel van. Dat zijn de duels waarvoor je het doet als voetballer.”

Welke ingesteldheid verwacht je vanavond bij Club Brugge?

“Ik denk dat ze hypergemotiveerd aan de aftrap zullen staan. Kijk, de voorbije twee jaar konden ze geen enkele keer winnen van ons. Ze zullen dus ongetwijfeld belust zijn op revanche na al die wedstrijden. Het betekent echter wel dat ze geen oplossing vinden voor ons spelsysteem. Dat is ons grote voordeel – al wordt het zeker niet gemakkelijk.”

Nóg een hoopgevende statistiek: je scoorde dit kalenderjaar vier keer in evenveel wedstrijden.

“Mijn cijfers in 2016 zijn inderdaad goed. Ik voel me dan ook prima – een stuk beter dan eind vorig jaar. Vlot de weg naar doel vinden is vooral mentaal een opsteker. Hopelijk lukt het me ook vanavond, dan zetten we een grote step richting Brussel. Want ook al zijn we kampioen, zo’n bekerfinale voor een vol Koning Boudewijnstadion is nog iets anders. Het is een moment dat de hele ploeg eens wil meemaken.”

(JVDV)