Robbie Van hauter tekent tot 2024

Robbie Van hauter tekent tot 2024

Deze week tekende ook de 18-jarige Robbie Van hauter (31 mei 2003) een contract bij KAA Gent tot 2024. Na Sacha Bansé, Jesse Littel en Bram Lagae steekt dus opnieuw een jong talent zijn neus aan het venster. Robbie is een rechtsvoetige defensieve middenvelder met een goeie wedstrijdmentaliteit die uitblinkt als balrecuperator en aanjager. Hij koppelt die grinta aan vista en een goeie technische bagage. Robbie kwam in het gezelschap van zijn gezin en zijn vriendin zijn contract tekenen. Blij jullie aan boord te hebben!  

Robbie heeft mij op korte termijn weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. Hij kwam aan bij de beloften en profileerde zich meteen tijdens de oefenwedstrijden. Hij is een echte aanjager, beschikt over een zeer goede mentaliteit en is bereid om alles te doen om het te maken als prof. Dit is een eerste stap voor hem. - Sportief manager Tim Matthys 

KNOW YOUR BUFFALO: ROBBIE VAN HAUTER

SINDS WANNEER SPEEL JE BIJ DE JEUGD?

Ik ben hier sinds vorig jaar, daarvoor speelde ik bij Lokeren. Maar mijn vader is een echte Gent-supporter en wou me bij de U7 al aansluiten hier. Omdat die leeftijdscategorie hier toen niet bestond, zijn we naar Brugge moeten gaan. "Een steek in mijn hart" zei mijn pa daarover altijd. Maar kijk, uiteindelijk is alles nog goed gekomen (lacht).

POSITIE OP HET VELD?

Ik ben een zes, een verdedigende middenvelder. 

WIE ZOU JE JEZELF DURVEN VERGELIJKEN BIJ DE HUIDIGE A-KERN of in het verleden?

In de kern van nu denk ik dat het meest te vergelijken ben met Elisha Owusu vooral omdat we op dezelfde positie spelen.

WIE WAS VROEGER JE FAVORIETE BUFFALO? 

In het recente verleden zou ik mezelf eerder vergelijken met Brecht Dejaegere omdat hij ook een kleine en weerbare vechter is.
 

WIE WAS / IS JE VOETBALIDOOL?

Messi. Sowieso. Hij is the GOAT, de beste speler ooit. Een talent zoals geen ander. 

FAVORIETE BUITENLANDSE CLUB?

FC Barcelona. Om meerdere redenen, te beginnen hun speelstijl. Ze proberen altijd verzorgd, technisch voetbal te brengen. Ten tweede omdat Messi daar speelt. En tot slot omdat ze een paar jaar lang het mooiste voetbal ter wereld speelden. Ik heb weleens videos van Ronaldinho gezien en die was ook echt buitenaards. Nadat hij kwam bij Barça zijn ze echt fantastisch voetbal beginnen spelen en onder Guardiola, met Messi, Xavi, Iniesta waren ze gedurende enkele jaren gewoon de beste ploeg ter wereld en een plezier om naar te kijken. 

STERKE PUNTEN

Mijn sterkste punten zijn mijn technische kwaliteiten, het feit dat ik een echte aanjager probeer te zijn en mijn vista.

VERBETERPUNTEN

Ik moet fysiek nog sterker worden en proberen nog iets rustiger te blijven aan de bal. 

FAVORIETE COACH BIJ DE JEUGD?

 Dat was Karel Keleman van de U18. Hij was vorig jaar een grote hulp voor mij. In het begin botste het nogal tussen ons, maar daarna zijn we naar elkaar toe gegroeid en werd onze relatie steeds beter. Hij heeft me geholpen met het doorschuiven naar de beloften.Ook Jacko Van Aelst, mijn coach bij de U12 heeft me indertijd echt goed geholpen. Hij was echt belangrijk voor me op die leeftijd. 

FAVORIETE HERINNERING BIJ DE JEUGD?

Mijn favoriete moment hier was no doubt het moment dat ik hier voor het eerst kon tekenen. Dat springt er echt uit.