Dopjesactie. Voor Denise.

Dopjesactie. Voor Denise.

We gaan door met de dopjesactie in de Ghelamco Arena. Ter nagedachtenis van mevrouw Denise De Boever.

Op 24 juli 2021 overleed Denise De Boever. Zij was één van onze ferventste supporters met een visuele beperking.

Denise introduceerde de blindegeleidehond in de Ghelamco Arena en was de stille kracht achter de blindentribune. Op haar vraag startte de KAA Gent Foundation in 2014 ook in de Ghelamco Arena de dopjesactie.

In naam van de medewerkers en vrijwilligers van KAA Gent, de KAA Gent Foundation en INTER-Toegankelijk Vlaanderen bieden we aan de familie en vrienden van Denise De Boever ons medeleven aan.

We zullen Denise altijd blijven herinneren als een trotse Buffalo met een sterk maatschappelijk engagement.

 

 

 

Dopjesactie in de Ghelamco Arena

Dopjes van PET-flesjes die op de promenade worden verkocht, worden ingezameld en geschonken aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. De dopjes worden door hen verkocht aan een recyclagebedrijf dat er duurzame paletten van maakt. Met de opbrengst worden geleidehonden voor personen met een visuele handicap opgeleid.

Deze week werden met de ingezamelde dopjes opnieuw 25 zakken gevuld. Gemiddeld bevat elke zak 4500 dopjes. Op deze wijze werden afgelopen jaar 112.500 dopjes verzameld. Meer informatie over de dopjesactie vind je op de website 'Dopjesactie' van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.

Op niet wedstrijddagen kunnen thuis verzamelde dopjes ook worden gedeponeerd in de Ghelamco Arena. U kan daarvoor terecht bij de onthaalbalie in de inkomhal van KAA Gent. De volgende doppen zijn geschikt: polyethyleen (PE, flesjes water) en polipropyleen (PP, flesjes frisdrank).

 

De KAA Gent Foundation bedankt haar partners voor de steun: