5 Gentse internationals

Na de schitterende wedstrijd tegen Club Brugge vertrokken terug een pak Gentse spelers naar hun respectievelijke nationale selecties. Deze keer waren dat Andreas Hanche-Olsen (Noorwegen), Giorgi Chakvetadze (Georgië), Nurio Fortuna (Angola), Michael Ngadeu (Kameroen) en Joseph Okumu (Kenia). Andrew Hjulsager (Denemarken) zat in de ruime selectie maar werd uiteindelijk niet weerhouden.

Joseph Okumu

Joseph Okumu en Kenia startten de WK-kwalificatiecampagne met een Oost-Afrikaanse burenduel tegen Oeganda. Okumu begon in de basiself en maakte ook de negentig minuten vol. De Kenianen kwamen niet verder dan een 0-0. Zondag staat een duel tegen Rwanda op de agenda.

• 2/09 Kenia - Oeganda (0-0)
  • 5/09 Rwanda - Kenia

Giorgi Chakvetadze

Giorgi Chakvetadze viel in de 77e minuut in voor oude bekende Giorgi Kvilitaia tijdens het duel Georgië - Kosovo. Hij kon echter ook het verschil niet meer maken en de Georgiërs gingen met 0-1 tenonder. De volgende klus wordt geen makkie want Chakvetadze en co trekken naar Zuid-Europa voor een confrontatie met Spanje. De Georgiërs kunnen de punten gebruiken want ze staan laatste met één schamel punt. Groepsleider met 9 punten na 3 wedstrijden is Zweden dat enigszins verrassend Spanje met 2-1 versloeg.

• 02/09 Georgië - Kosovo (0-1)
  • 05/09 Spanje - Georgië

Andreas Hanche - Olsen

Andreas Hanche-Olsen startte voor het eerst sinds zijn debuut bij de Noorse nationale elf in de basis en maakte de 90 minuten vol in het gelijkspel tegen Nederland. Een ongelukkige deviatie van zijn voet leidde de Nederlandse gelijkmaker in. De Noren spelen op zaterdag nog tegen Letland en staan op dit moment op een gedeelde tweede plaats met Nederland en Montenegro, allen met 7 punten. Turkije voert groep G aan met 8 punten.

• 01/09 Noorwegen - Nederland (1-1)
  • 04/09 Letland - Noorwegen

Nurio Fortuna

De kwalificatiecampagne van Nurio Fortuna en Angola begon in Caïro tegen Egypte, een van de Afrikaanse voetbalgrootheden. Nurio speelde 77 minuten en zag Egypte al na 5 minuten de score openen op penalty. Meteen ook de eindstand. De volgende wedstrijd voor Nurio en co wordt er één tegen Libië in de Angolese hoofdstad Luanda.

• 01/09 Egypte - Angola (1-0)
  • 07/09 Angola - Libië

Michael Ngadeu

Michael Ngadeu trapt vandaag samen met Kameroen de WK-kwalificatiecampagne af met een wedstrijd tegen Malawi. Aanstaande dinsdag staat meteen een ferme kraker op de agenda wanneer Kameroen afreist naar Abidjan om het tegen Ivoorkust op te nemen.