Next Match: KAA Gent - SV Zulte Waregem

Next Match: KAA Gent - SV Zulte Waregem

Speeldag 30 - Jupiler Pro League - 06-03-2022 om 21:00 u

Het was ons het weekje wel. Winst op Standard met 10 man en doorstoten in de Beker van België tegen Club Brugge. Na de euforie volgt nu de focus op Zulte Waregem, want we hebben nog niets in handen. In de competitie gaan we voor een plek in de Champions Play-Offs. 15 op 15 is het doel. Alleen de drie punten tegen Zulte Waregem volstaan dus. 

HAPPY HOUR 

Niet alleen op het veld, maar ook daarnaast zal er een heuse warm-up plaatsvinden.
Van 18u30 tot 19u30 geldt er op de volledige promenade een 1+1 op alle consumpties.
Huis-dj Shizzle Le Sauvage voorziet de beats, Partner Maes zorgt voor warme handen met onderstaande actie. 

PERSCONFERENTIE

"OOK TEGEN ZULTE WAREGEM WORDT HET KNOKKEN" - DAVY ROEF

Met vier clean sheets op rij mag Davy Roef tevreden terugblikken op de afgelopen matchen. Zelf blijft hij er bescheiden onder. "Vier op een rij heb ik nog niet veel meegemaakt in mijn carrière, maar het is geen individuele prestatie. Dankzij de ijzersterke verdediging voor me heb ik weinig opkuiswerk. Mijn taak bestaat erin om gedurende de hele wedstrijd de focus te houden. Dat doe ik door zoveel mogelijk te communiceren." 

Het is nog nagenieten na woensdag maar de volgende match kondigt zich al snel aan. "De busrit naar Gent woensdag was toch een van de betere die ik heb meegemaakt (lacht). Het deed deugd bij iedereen. De finale is pas in april dus daar zijn we nog niet mee bezig." De eerst volgende wedstrijd is altijd de belangrijkste, zou Vanhaezebrouck zeggen. "Klopt, zondag tegen Zulte Waregem wordt knokken. Net zoals tegen Standard en Brugge. Dit seizoen lieten we al vaker punten liggen tegen ploegen uit de rechterkolom dus we zullen goed voor de dag moeten komen." 

HEAD-2-HEAD

KAA Gent      Zulte Waregem
LWWWW                                                Last 5 games LDLLW
5                                                Position 15
49                                                Points 29
44                                                Goals Scored 39
27

                                               Goals conceded

61

PRE MATCH FACTS

  • KAA Gent verloor slechts drie van de laatste zeventien Jupiler Pro League-matchen tegen Zulte Waregem (W8, G6).
     

  • KAA Gent won slechts vijf van de zestien thuismatchen in het reguliere seizoen tegen Zulte Waregem (G5, V6) en boekte in december 2019 voor het laatst een zege op Essevee (2-0).
     

  • KAA Gent won de laatste vier matchen in de Jupiler Pro League, de beste lopende reeks in de Jupiler Pro League momenteel; de laatste keer dat de ploeg vijf keer op rij won was in november-december 2017 (5).
     

  • Zulte Waregem won slechts één van de laatste acht Jupiler Pro league-wedstrijden (G3, V4), de meest recente match tegen RFC Seraing (1-0); voor deze reeks wist de ploeg de eerste twee matchen onder Davy De Fauw en Timmy Simons nog te winnen.
     

  • KAA Gent won slechts één van de laatste vier thuismatchen in de Jupiler Pro League (G2, V1), de laatste recente tegen RFC Seraing (4-0), terwijl de ploeg in de eerste tien matchen dit seizoen nog zeven keer won (G1, V2).
     

  • Zulte Waregem won slechts één van de laatste elf JPL-matchen op verplaatsing sinds begin september (G3, V7) en incasseerde hierin 29 goals, alleen RFC Seraing kreeg meer tegengoals in deze periode (30).
     

  • KAA Gent ondernam 25 doelpogingen na een snelle uitbraak in de Jupiler Pro League dit seizoen, waarmee de ploeg vijf keer scoorde, beide het hoogste aantal van alle ploegen in de competitie.
     

  • SV Zulte Waregem maakte dit seizoen zestien doelpunten na een voorzet in de Jupiler Pro League, waaronder één in het heenduel met Gent dit seizoen; dat is meer dan ieder ander team in de competitie.
     

  • Tarik Tissoudali maakte sinds zijn debuut voor KAA Gent op 7 februari 2021 negentien goals in de Jupiler Pro League, minstens negen meer dan iedere andere Buffalo in deze periode; Tissoudali maakte veertien goals in 25 competitiewedstrijden dit seizoen, even veel als in zijn eerste 43 wedstrijden in de JPL.
     

  • Zulte Waregem-speler Zinho Gano won 142 kopduels in de Jupiler Pro League dit seizoen, minstens 34 meer dan iedere andere speler in de competitie.

Tijdsloten

Er zijn in totaal 3 verschillende tijdsloten. Probeer dit zoveel mogelijk te respecteren om een vlotte toegang tot het stadion te bekomen en lange wachtrijen te vermijden. ​We wisselen dit af zodat niet steeds dezelfde groep als eerste/laatste moet komen. Vroeger komen mag steeds! 

Bekijk jouw tijdslot

COVID SAFE TICKET

Let wel, je kan de wedstrijd pas bijwonen als je in bezit bent van een Covid Safe Ticket of een afgeprint certificaat.

Lees hier alles over het Covid Safe Ticket

PENDELBUSSEN

Voor deze thuismatch kan je opnieuw met de pendelbus van Gentbrugge naar de Ghelamco Arena komen (stopplaatsen Dienstencentrum, Arsenaal en Melle). 

De eerste pendelbus rijdt uit om 2u30 voor de match. De laatste vertrekt in Gentbrugge 30 min voor de match. 
Na afloop van de match vertrekt de eerste bus om 1u45 na de aftrap aan het stadion. De laatste om 3u30 na aanvangsuur. 


COBW | #KAAGENT