Nipte nederlaag tegen een potige tegenstander

Speeldag 4 - Oefenwedstrijden 2022-2023 - 04-07-2022 om 15:00 u

In het knusse Kräuterdorfstadion namen onze Buffalo's het op tegen Aris FC. Wat begon als een rustige partij sloeg al snel om in een potige slag. Met inzet en mentaliteit knokten onze spelers zich in balbezit en dwongen ze kansen af. Andrew Hjulsager liet zich enkele keren gelden met een hard schot. Jammer genoeg stond de Griekse keeper telkens pal. Sven Kums kwam het dichtst bij een doelpunt: zijn knappe schot werd door de keeper maar net uit doel gehouden.

Een korte terugspeelbal gooide roet in het eten. Davy Roef kwam uit maar nam een Griekse speler mee in zijn actie. De bal ging op de stip en werd omgezet in een 1-0 voorsprong voor Aris FC.

Na rust ging de wedstrijd op hetzelfde elan door. Joseph Okumu werd na 58 minuten vervangen met een hoofdwonde na een rake botsing. Nurio Fortuna, Hugo Cuypers en Darko Lemajic kwamen nog dicht bij een Gentse gelijkmaker maar het mocht niet baten. Eindstand: 1-0 na een intense Oostenrijkse stage. Op naar de eerste thuismatch van het seizoen. De galamatch tegen FC Midtjylland!