Gentse internationals: Zes Buffalo's on the go

Gentse internationals: Zes Buffalo's on the go

Het seizoen is nog maar net begonnen of de eerste interlandbreak is al een feit. Zes Buffalo's zijn gselecteerd om hun nationale kleuren te verdedigen. Gift Orban, Jordan Torunarigha, Hyunseok Hong, Nurio Fortuna, Malick Fofana en Matias Fernandez-Pardo zijn opgeroepen voor hun vaderland. 

GIFT ORBAN & JORDAN TORUNARIGHA - NIGERIA

Het sprookje van Gift Orban blijft duren. Hij werd profvoetballer in de zomer van 2022 en nog geen jaar later heeft hij zijn eerste selectie beet bij grootmacht Nigeria. Jordan Torunarigha koos recent nog voor de Super Eagles. Met zowel de Duitse als Nigeriaanse nationaliteit kon hij uitkomen voor beide ploegen. Nu heeft ook hij zijn eerste selectie beet.

Nigeria speelt in Groep A op 10 september tegen Sao Tomé en Principe in de kwalificatierondes van de Africa Cup. Met nog 1 wedstrijd voor de boeg is Nigeria al zeker van kwalificatie voor het toernooi, dat plaatsvindt van 13 januari tot 11 februari.

  • Zondag 10/09: Nigeria - Sao Tomé en Principe (18u)

HYUNSEOK HONG - ZUID-KOREA

Zuid-Korea stoomt zich klaar voor de Asian Games en doet een beroep op "Hongi". Naar de andere kant van de wereld hoeft hij in eerste instantie nog niet te reizen, want op 7 september speelt Zuid-Korea in Cardiff tegen Wales en daarna in Newcastle tegen Saudi-Arabië. 

Na die twee oefenwedstrijden trekt Zuid-Korea naar China, waar in Hangzhou de Asian Games gespeeld worden. Het voetbaltoernooi begint op 19 september, de finale wordt gespeeld op 7 oktober. We zullen Hong dus mogelijk meer dan een maand moeten missen.

  • Donderdag 07/09: Wales - Zuid-Korea (20.45u)
     
  • Dinsdag 12/09: Saudi-Arabië - Zuid-Korea (18.30u)
     
  • Asian Games (19 september - 7 oktober)

MALICK FOFANA - U21 BELGIË

Malick is voor het eerst geselecteerd voor het nationale beloftenelftal, dat met Gill Swerts een nieuwe bondscoach heeft. De nationale beloften kijken op 11 september Kazachstan in de ogen aan Den Dreef in Leuven. Het is de eerste wedstrijd van de kwalificatiecampagne richting het EK van 2025 in Slowakije.

  • Maandag 11/09: België - Kazachstan (20u)

NURIO FORTUNA - ANGOLA

Nurio zat even aan de kant met een blessure, maar is intussen "back in business". Onze linkerverdediger is opgeroepen door Angola voor de laatste speeldag van de kwalificatiewedstrijden voor de groepsfase van het Afrikaans kampioenschap. De tegenstander is Madagaskar. Angola staat tweede in de groep met 8 punten. Ghana staat aan de leiding met 9 punten.

  • Donderdag 07/09: Angola - Madagaskar (18u)

MATIAS FERNANDEZ-PARDO - U19 BELGIË

Ook onze aanvaller Matias Fernandez-Pardo heeft een nationale selectie in de bus gekregen. Hij mag voor het voor het eerst mee met de U19 van België voor een vriendschappelijk toernooi. Er staan wedstrijden tegen Schotland en Tsjechië op het programma.
 
  • Woensdag 06/09: België - Schotland (16u)
     
  • Dinsdag 12/09: België - Tsjechië (13u)

#COBW #INTERNATIONALS