Wij kunnen dit

Wij kunnen dit

De komende dagen lichten op de Ghelamco Arena hoopvolle boodschappen op. Vanavond verschijnt de campagne van de Stad Gent om zowel haar inwoners als de zorgverleners een hart onder de riem te steken.

Blijven dromen

De nieuwe, strengere maatregelen zorgen ervoor dat de coronaperiode extra zwaar doorweegt. De Stad wil de Gentenaars daarom een hart onder de riem steken, onder meer via een nieuwe communicatiecampagne. Daarvoor is een reeks affiches ontworpen waarbij het woord 'blijven' een centrale rol speelt. Zo wil de Stad dat de Gentenaars 'blijven voelen', 'blijven geven', en 'blijven verrassen'.

Naast de affiches in het straatbeeld ontvangen de Gentenaars binnenkort ook een postkaartje met een hoopvolle boodschap. Het kaartje heeft een extra luik, waarop de Gentenaars zelf een boodschap kunnen neerpennen. Ze kunnen het kaartje vervolgens aan iemand doorgeven die wat extra steun kan gebruiken. In totaal worden er 152.250 postkaartjes verstuurd.

Draag zorg voor jezelf en voor elkaar

KAA Gent roept al haar supporters op de maatregelen goed op te volgen. Samen geraken we hier door, net zoals we afgelopen lente deden.

Opnieuw herorganiseert de KAA Gent Foundation haar werking in de wijken Nieuw Gent-Steenakker en Watersportbaan. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan het mentale welbevinden van wie in normale tijden deelneemt aan de sociaal-sportieve projecten.

Intussen wordt ook een veiling georganiseerd. 28 genummerde en signeerde retro shirts worden verkocht ten voordele van het Gents Solidariteitsfonds. Op deze wijze ondersteunen we ook tijdens deze tweede COVID-golf Gentenaars die het moeilijk hebben: dak- en thuislozen, mensen met een onzeker verblijsfsstatuut, mensen in armoede.

 

Blijven vechten

De hele KAA Gentfamilie drukt nogmaals haar grootste respect uit voor alle medewerkers in de zorgsector. Zij zijn opnieuw dag en nacht in de weer ten dienste van de hele bevolking. In het bijzondere voor hen moeten we er allemaal samen voor zorgen dat we de corona-pandemie eindelijk achter ons kunnen laten.