Opstart supportersraad

Opstart supportersraad


Vandaag (05/02/2022) kreeg het bestuur van KAA Gent volgende communicatie vanuit de supportersfederatie.


Het voorbije jaar is heel hard gewerkt aan de oprichting van een Supportersraad. We staan nu heel dicht bij de definitieve opstart van dit breed samengesteld adviesorgaan.

Sinds we op 12 maart 2021 als Supportersfederatie KAA Gent de vraag van jullie kregen om hier het nodige initiatief in te nemen, zijn we aan een intense tocht begonnen.
Het was niet evident om de diverse Gentse supportersgroeperingen op dezelfde golflengte te krijgen. Tegenstellingen in visie, achterban en werkwijze waren soms heel groot. Vanuit de Supportersfederatie zijn we evenwel steeds aan de kar blijven duwen en trekken, met het eindelijke doel, namelijk de oprichting van een Supportersraad, goed voor ogen houdend.

Dit hele parcours heeft ons veel tijd en energie gekost en is ook onder meer mogelijk gemaakt door de blijvende inzet van Gaspar en Filip (Supportersfederatie KAA Gent vzw),Peter, Wim en Stijn (TRIBUNE 7), Ben en Bart (Buffalo Indians), Jonas en Bram (Armada Ganda) die alle vergaderingen bijwoonden en die mee instonden voor de eindredactie van de ontwerpovereenkomst. Evenzeer is er waardering voor het faciliterende werk vanuit de KAA Gent Foundation. Uiteindelijk is dit gelukt en daar zijn we blij en dankbaar voor. De blijdschap komt voort uit het feit dat de Supportersraad bijna een feit is. De dankbaarheid komt voort uit het vertrouwen dat u aan de Supportersfederatie geschonken heeft.

Met de oprichting van een Supportersraad toont KAA Gent dat het vastberaden is om in de zeer nabije toekomst meer belang te hechten aan een goede relatie met zijn supporters, dit in tegenstelling tot vele andere Belgische clubs, waar investeerders amper respect voor de kleuren en traditie van hun club hebben en supportersbelangen ondergeschikt aan de investeringen zijn.

We zijn fier dat we hieraan hebben kunnen meewerken. We zijn fier supporter van KAA Gent te zijn.

Met blauwwitte groeten
In naam van het bestuur
Filip Raes
Voorzitter Supportersfederatie KAA Gent vzw.