Jong KAA Gent slikt zure nederlaag in extra tijd

Jong KAA Gent is zondag naar Zuid-West-Vlaanderen getrokken. Winkel Sport was de tegenstander, puntenoogst de opdracht. De jonge Buffalo's hadden in het nieuwe jaar namelijk nog niet gewonnen.

Hoewel ze de controle hadden over de eerste helft slaagde Jérémy Perbet erin om op slag van rust op een diefje te scoren (1-0). Een klap die voor onze jonkies even hard aankwam als diegene die de oud-Buffalo (letterlijk) uitdeelde aan zijn verdediger net voor het scoren.

Het beloftenelftal bleef niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker in de tweede helft. Topscorer Ahmed Abdullahi, vorige week tegen STVV nog debuterend voor het A-elftal, vertrok van net over de middellijn, schakelde daarbij drie tegenstanders uit en werd tenslotte in de zestien foutief gestopt door een vierde. Hij ging zelf achter de bal staan en trapte vanaf de stip de gelijkmaker binnen (1-1).

De wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigen, maar Winkel Sport kwam in de laatste minuten nog enkele keren gevaarlijk opzetten. De goal van de overwinning viel uiteindelijk in de 93e minuut toen onze jonge Buffalo's een voorzet niet weggewerkt kregen en de ingevallen Mohamed van dichtbij de 2-1 binnentrapte. Een nieuwe afknapper voor Jong KAA Gent dat zo achterblijft met 1 op 9 sinds Nieuwjaar.

In de stand nadert Winkel tot op twee punten van Jong KAA Gent dat wel alleen vierde blijft met 33 punten.

Klassement 1e Nationale

Opstelling: Fortin, Ayinde (60'), De Meyer, Munezero, Wakaka, Van Hoorick, Ahmed Abdullahi, Sillamaa (85'), Soumah, Dubrovnyi (60'), Van Den Bergh (C).

Invallers: 60' Stevens en Abubakar Abdullahi, 85' Vanderdonck.

Goals: 39' Perbet 0-1, 62' Abdullahi 1-1, 90' Mohamed 2-1