Waarom KAA Gent geen klacht indient

Waarom KAA Gent geen klacht indient

KAA Gent zal geen klacht indienen bij het Referee Department na de wedstrijd van zondag tegen Anderlecht. Onze club heeft alle begrip voor het ongenoegen van de fans en deelt die onvrede ook, maar een klacht is in deze zinloos.

Het is duidelijk dat de scheidsrechterlijke leiding resultaatbepalende fouten gemaakt heeft. Niet enkel de supporters, maar ook het bestuur, de sportieve staf en de spelers van KAA Gent zijn verontwaardigd over het afgekeurde doelpunt van Julien De Sart. Het gaat hier evenwel om beoordeling en interpretatie van de arbitrage (menselijke fouten), en niet om fouten tegen het reglement (scheidsrechterlijke dwaling). Daarom is er geen juridische grond voor een klacht.

KAA Gent heeft al meermaals een oproep gedaan voor een fair en consistent verloop van de competitie, in het belang van alle clubs. Het onbegrip en ongenoegen bij vele voetbalfans is sindsdien niet verminderd, wel integendeel. Om naar een verbeterde werking te streven, zal onze club dit thema blijven op de agenda zetten bij de Pro League en de KBVB. KAA Gent blijft intussen ontgoocheld achter, maar focust nu op de wedstrijd van zondag tegen Cercle Brugge.


#COBW #JPL