Niklas Dorsch naar Olympische Spelen in Tokio

Niklas Dorsch naar Olympische Spelen in Tokio

Na het behalen van het Europees kampioenschap met de Duitse U21, wacht Niklas Dorsch een nieuwe opdracht. Hij is immers geselecteerd door Stefan Kuntz voor de Duitse selectie die op de Olympische Spelen in Tokio zal aantreden.

Dorsch werd geselecteerd, samen met 6 andere spelers van het elftal die recent de Europese titel U21 veroverden: Niklas Dorsch (KAA Gent), Ismail Jakobs (1. FC Köln), Arne Maier (Hertha BSC), Amos Pieper (Arminia Bielefeld), David Raum (TSG Hoffenheim), Anton Stach (SpVgg Greuther Fürth) en Josha Vagnoman (Hamburger SV).

De 19-koppige selectie bevat verder nog 3 spelers die ouder zijn dan de leeftijdslimiet, een aantal spelers die in 2019 mee de kwalificatie voor de Olympische spelen afdwongen en twee winnaars van het Europees kampioenschap U21 in 2017 (Nadiem Amiri van Bayer 04 Leverkusen en Maximilian Arnold van VfL Wolfsburg).

Het Duitse Olympisch voetbalteam verzamelt op maandag 12/7 in Frankfurt am Main en vertrekt de volgende dag naar Japan. De Duitsers nemen het in Groep D op tegen Brazilië, Ivoorkust en Saudi-Arabië. 

  • 22 juli: Duitsland - Brazilië (Yokohama)
  • 25 juli: Duitsland - Saudi-Arabië (Yokohama)
  • 28 juli: Ivoorkust - Duitsland (Miyag)

De eerste twee van groep D gaan naar de kwartfinales. De finale wordt op 7 augustus gespeeld in Yokohama.