Randall Azofeifa stopt met voetballen

Randall Azofeifa stopt met voetballen

Ex-Buffalo Randall Azofeifa hangt na 21 jaar profvoetbal zijn schoenen aan de haak. De regisseur op het middenveld droeg bijna 5 jaar het shirt van KAA Gent en won met onze club de Beker van België in 2010. 

PAREL UIT COSTA RICA

Zijn Gents verhaal begon in 2006. Scout Gilbert De Groote had dat jaar twee Costa Ricaanse parels ontdekt: Bryan Ruiz en Randall Azofeifa. Samen kozen ze voor hun eerste Europese avontuur in de Arteveldestad. De verwachtingen lagen niet hoog, maar de twee brachten schwung in het elftal en Azofeifa liet zich opmerken door zijn fraaie traptechniek. 

HET GOUDEN JAAR 2010

Randall speelde in totaal 133 wedstrijden voor ons Gantoise. Hij scoorde 23 keer en gaf evenveel assists. In het seizoen 2009-10 was hij een vaste waarde onder Michel Preud'homme. De bekerwinst tegen Cercle Brugge was dat seizoen de kerst op de taart. Op één week tijd wonnen we de Beker van België en dwongen we de kwalificatie voor de Champions League af tegen Club Brugge. Het leek wel of de Gentse Feesten uitzonderlijk vroeger begonnen waren.

PRIJZENPAKKER

Na 4,5 jaar nam Azofeifa afscheid van Gent. Hij verhuisde naar Turkije, waar hij eerst voor Gençlerbirligi en later voor Erciyesspor zou spelen. Azofeifa sloot zijn carrière af in zijn thuisland bij CS Uruguay, Herediano en Sporting FC. Met CS Herediano won hij nog tal van prijzen waaronder de CONCACAF league en verschillende titels in Costa Rica.

Na 564 wedstrijden op het hoogste niveau zet Azofeifa op zijn 38e een punt achter zijn carrière. KAA Gent blikt met trots terug op zijn eerste stappen als prof en hoe hij in onze stad gegroeid is als voetballer en als mens.

Mucha suerte, Randall!


#COBW #AZOFEIFA