Late goal bezorgt Jong Gent de zege

In een duel met de derde plaats als inzet heeft Jong KAA Gent aan het langste eind getrokken. Onze beloften wonnen dankzij een doelpunt in de slotminuut met 1-2 op het veld van hun leeftijdsgenoten uit Charleroi.

Jong KAA Gent trok met een bijna volledige kern naar Charleroi. Enkel de geschorste Tibe De Vlieger en geblesseerde Goodluck Igbokwe ontbraken. Toch draaide het niet in de eerste helft. De bezoekers dreigden via Fernandez-Pardo en enkele hoekschoppen, maar meer niet. De voorsprong van Charleroi - kort voor de rust na een corner - was verdiend.

In de tweede helft was Jong KAA Gent dominanter en viel de gelijkmaker al snel. Een vrije trap van Robbie Van Hauter kwam via de paal terug het veld in en werd door Bram Lagae in doel verwerkt: 1-1. In een eerder slordige slotfase kon het nog beide kanten uit, maar het dubbeltje viel uiteindelijk aan Gentse kant.

Mykhailo Dubrovnyi zette met een schuiver in de linkerhoek de 1-2-eindstand op het bord, en dat in de slotminuut. Voor de Oekraïner het derde doelpunt in de laatste vier matchen. Na het eindsignaal trok de scheidsrechter nog een gele kaart voor Ahmed Abdullahi omdat die te ostentatief de late zege ging vieren voor een tegenstander. Daardoor mist hij de volgende wedstrijd.

Blijdschap alom dus bij onze jongens, die nu over Charleroi naar de derde plaats wippen. La Louvière en Lokeren-Temse blijven samen aan de leiding met al 8 punten voorsprong. Op zaterdag 11 november speelt Jong KAA Gent in de eigen Chillax Arena. De tegenstander is dan USRL Visé, de laatste in het klassement van 1e Nationale. Graag tot dan!

Opstelling: Fortin, Stevens (C), Agbor, Lagae (88'), Munezero (65'), Wakaka (75'), Van Hauter, Demetrius (46'), Fernandez-Pardo, Abdullahi, Dubrovnyi

Wissels: 46' Sillamaa, 65' De Meyer, 75' Van Den Bergh, 88' Henry

Doelpunten: Denuit (41'), Lagae (51'), Dubrovnyi (90’)