Tegenvallend openingskwartier nekt Jong KAA Gent

Tegenvallend openingskwartier nekt Jong KAA Gent

Na de onverwachte nederlaag in Leuven vorige week was Jong KAA Gent erop gebrand om zich te herpakken tegen Francs Borains. Een slecht begin van de wedstrijd zorgde er helaas voor dat de jonge Buffalo’s snel op achtervolgen waren aangewezen. Na 20 minuten stond het 0-3 en dat werd ook de eindstand.

Teddy Chevalier trapte het het Gentse plan al in de openingsminuten aan diggelen. Vanop de stip zorgde de ervaren spits ervoor dat de brilscore van de vorige ontmoeting niet werd herhaald. Het scorebord liet nog maar net de 0-1 zien wanneer Chaabi voor een verdubbeling zorgde. 0-2 na zes minuten spelen. 

Het lukte onze jonge Buffalo’s niet om hun voet naast Francs Borains te zetten in de openingsfase en daardoor viel in minuut twintig ook nog de 0-3. Een opdoffer waarvan Jong KAA Gent zich niet meer zou herstellen. Na de rust was er wel nog goede wil en hoge druk, maar de stand veranderde niet meer. In het klassement neemt Francs Borains nu de vijfde plaats over van Jong KAA Gent.

Na twee nederlagen op rij wacht onze beloften volgende week een nieuwe kans op eerherstel. Komende zondag om 14.30u zakken de jonge Buffalo’s af naar La Louvière, vierde in de stand. In oktober kwam de Henegouwse ploeg nog de drie punten stelen in de Chillax Arena (0-1). De mannen van Emilio Ferrera zullen er dus alles aan doen om in La Louvière de kloof met de top drie kleiner te maken en de vijfde plaats te heroveren.


#COBW #JONGKAAGENT