Hugo Cuypers gaat scoren in de MLS

Hugo Cuypers gaat scoren in de MLS

Na anderhalf jaar in het shirt van de Buffalo's neemt KAA Gent afscheid van Hugo Cuypers. Onze topschutter van vorig seizoen kreeg de kans om zijn carrière voort te zetten bij Chicago Fire in de Amerikaanse MLS. KAA Gent zag Hugo niet graag vertrekken, maar besliste om op zijn verzoek mee te werken aan de overgang.

"Ik had de ploeg graag tot het einde van het seizoen geholpen, maar dit was een kans die ik niet kon laten liggen en een uitdaging die ik absoluut wil aangaan. Ik kan de supporters niet genoeg bedanken voor de steun en de liefde die ik vanaf dag 1 gevoeld heb. Ik wens hen en deze fantastische club het allerbeste voor de toekomst" - Hugo Cuypers

De passage van Hugo Cuypers bij KAA Gent was meer dan geslaagd. Hij verhuisde in de zomer van 2022 van KV Mechelen naar Gent en beleefde een geweldig debuutseizoen. Hugo blonk niet alleen uit door zijn ongebreidelde werklust, ook zijn vele goals en assists zorgden ervoor dat hij zich snel in de harten van onze supporters speelde.

Cuypers kroonde zich tot topschutter van de Jupiler Pro League met 27 doelpunten en scoorde ook vlot in Europa. Zijn eerste seizoen in Gent sloot hij af met 56 wedstrijden, 34 goals en 9 assists. Fantastische cijfers. Het leverde Hugo ook de Jean-Claude Bouvy Trofee op voor meest verdienstelijke speler van KAA Gent.

Ook in de eerste helft van het seizoen mochten zijn statistieken gezien worden. Hugo was vooral trefzeker in de Europe Conference League. Na 34 wedstrijden liet hij opnieuw 17 doelpunten en 6 assists noteren. Met 51 goals in blauw en wit zwaait hij KAA Gent uit op de vierde plaats op de lijst van de clubtopschutters. 

Hugo blijft voor altijd een Buffalo. Kick some ass in the States, Hugoal!


#COBW #TRANSFER