Word jij de nieuwe danscoach van de Buffalo Dance Academy?

Word jij de nieuwe danscoach van de Buffalo Dance Academy?

De Buffalo Dance Academy is door de KAA Gent Foundation opgericht om kinderen in de wijk Nieuw Gent-Steenakker de kans te geven om op een leuke en toegankelijke manier te leren dansen. Elke week komen zo'n 30 kinderen uit de buurt naar de Buffalo Dance Academy.

Danscoach

De KAA Gent Foundation zoekt extra danscoaches die wekelijks de kinderen van de Buffalo Dance Academy begeleiden: vrijwilligers die een passie hebben voor dansen en deze passie graag willen delen met kinderen, ongeacht welke stijl. Hiphop, jazz, breakdance,… Het kan allemaal!

De danslessen worden gegeven aan kinderen vanaf zes jaar oud en vinden plaats in de turnzaal van basisschool De Panda in Nieuw Gent-Steenakker. De nadruk ligt niet alleen op het aanleren van danspassen, maar ook op het leren samenwerken, creatief zijn, het versterken van het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden van de kinderen.

De rol van de danscoaches is enorm belangrijk omdat zij zorgen voor het dansgedeelte”, legt Mathilde Dispersyn, community coach bij de KAA Gent Foundation, uit. “Zo kunnen wij ons focussen op de omkadering, individueel met de kinderen omgaan, het contact met de ouders verzorgen en de praktische zaken regelen. De danscoaches voorzien het dansgedeelte van de les. Zonder hen zou er helemaal niet zo vaak dansles zijn. Het project staat en valt dus echt met de aanwezigheid van de danscoaches”, voegt ze er nog aan toe. 

Ervaring?

Of je nu al jarenlang dansleerkracht bent of niet, dat maakt in principe niet uit. “Heel veel hangt af van de inzet en motivatie van de danscoaches. Als zij vol enthousiasme en passie lessen geven, voel je ook wel dat de kinderen energieker zullen meedoen. De danscoaches worden individueel opgevolgd, krijgen ook een vergoeding, maar daarbovenop mogen ze via de KAA Gent Foundation ook deelnemen aan workshops om hun vaardigheden te verbeteren. Het team van de danscoaches is een groot team dat elkaar afwisselt op een dynamische manier, en zo proberen we iedereen de mogelijkheid te geven om hier danscoach te worden”, verduidelijkt Mathilde Dispersyn.

Dat iemand nog geen ervaring heeft als danscoach vormt geen probleem”, wil Siel Van de Weghe, ook community coach bij de KAA Gent Foundation, nog eens extra benadrukken. “Je moet gewoon graag dansen en geëngageerd willen bezig zijn. We kunnen een opleiding aanbieden en je krijgt een goede begeleiding van ons. De enige vereisten zijn dus gemotiveerd zijn, sociaal voelend zijn en begrijpen wat we doen", concludeert Siel Van de Weghe.

Contacteer ons!

Als je geïnteresseerd bent om als danscoach aan de slag te gaan bij de Buffalo Dance Academy, kun je contact opnemen met de KAA Gent Foundation via contact@kaagentfoundation.be. Samen kunnen we ervoor zorgen dat nog meer kinderen in Nieuw-Gent Steenakker kunnen genieten van de voordelen van dansen en een gezonde en actieve levensstijl.

De KAA Gent Foundation bedankt haar partners voor de steun


#COBW #MORETHANFOOTBALL